Entreprenant erhvervsmand i spidsen for Væksthus Hovedstadsregionen

21/06/2010 13:37

Nick Allentoft

Henrik Rasmussen, Vallensbæks borgmester, er ny bestyrelsesformand i Væksthus Hovedstadsregionen. Dermed får Væksthuset en aktiv erhvervsmand ved roret, der selv har startet flere virksomheder. Erhvervslivet kan se frem til en profil, der vil sætte regionen på landkortet.

Henrik Rasmussen er netop blevet udnævnt til bestyrelsesformand i Væksthus Hovedstadsregionen, der siden 2007 har arbejdet med at skabe vækst og arbejdspladser i regionens små virksomheder. Han har selv iværksættergenet og var i en tidlig alder med til at starte sin første virksomhed. En succesfuld en af slagsen, der voksede fra tre til 30 ansatte. Nu skal han være med til at sætte kursen for, hvordan regionen bliver et internationalt førende vækstmiljø for iværksættere og virksomheder.

Henrik Rasmussen er konservativ og medlem af Folketinget som stedfortræder for Charlotte Dyremose. Han blev i april udnævnt til borgmester i Vallensbæk, hvor han længe har siddet i kommunalbestyrelsen og været formand for en række udvalg.

Hovedstaden skal være vækstdynamo
Henrik Rasmussen ser hovedstadsregionen som vækstdynamo for resten af landet:

”Vi har verdens bedste velfærdssystem i Danmark, og hvis vi vil opretholde det, kræver det blandt andet øget vækst i den private sektor. Vi har brug for folk med innovative ideer og mod på at starte virksomheder, der kan skabe omsætning og arbejdspladser. Dem er der rigtig mange af i hovedstadsregionen, det er her mange af de kloge hoveder bor, og det er her, vi har potentialet til at tiltrække udenlandske virksomheder. Samler vi kræfterne her, har det en afsmittende effekt på resten af landet.”

Lære af jyderne
Den ambition kræver efter Henrik Rasmussens mening en fælles indsats. En af de ting han vil arbejde for som formand er derfor at få kommunerne i regionen til at stå sammen om en samlet strategi for erhvervs- og regional udvikling.

”Det er de rigtig gode til i Jylland, og her kan vi lære noget,” siger Henrik Rasmussen  

Forener erhvervsliv og politik
Direktør i Væksthus Hovedstadsregionen, Marlene Haugaard, glæder sig til samarbejdet:

”Det er dejligt med en bestyrelsesformand, der ved, hvad det vil sige at starte en vækstvirksomhed og samtidig er så velbevandret i den politiske verden og har et stort netværk. Det bliver en styrke for Væksthuset og vores kunder.”

Henrik Rasmussen overtager formandsposten efter tidligere borgmester i Vallensbæk Kommune Kurt Hockerup.

Fakta om Væksthus Hovedstadsregionen

750 virksomheder i hele regionen fik sparring fra Væksthus Hovedstadsregionen i 2009. Hos Væksthuset får virksomhederne lagt en målrettet vækstplan og får uvildig og gratis sparring inden for områderne:

  • Ledelse og strategi
  • Teknologi og innovation
  • Økonomi og finansiering
  • Internationalisering
  • Salg og markedsføring
  • Væksthuset har 46 medarbejdere, er ejet af de 29 kommuner i regionen og finansieret af Erhvervs- og Byggestyrelsen. Væksthuset har kontorer i København, Hillerød, Høje-Taastrup og Rønne.

Mest Læste

Annonce