EU-ansatte skal også mærke krisen kradse

24/6/11 12:16

Nick Allentoft

Den økonomiske krise skal også ramme eurokraterne i Bruxelles, mener Danmark og 10 andre EU-lande.

Danmark forlanger sammen med 10 andre EU-lande et opgør med automatiske lønstigninger, pensionsordninger og særlige tillæg for EU-ansatte.
Når den økonomiske krise kradser i medlemslandene, skal det også kunne mærkes hos eurokraterne i Bruxelles, lyder landenes ønske op til forhandlingerne om et nyt langsigtet EU-budget.
- De europæiske administrationsudgifter kan ikke være fritaget fra den store indsats, som medlemslandene gør for at reducere deres administrative udgifter.
- Derfor er det nødvendigt med meget betydelige reduktioner i sådanne udgifter, inklusiv lønninger, pensioner og ydelser, i den kommende flerårige finansielle ramme, skriver landene i et brev til EU-Kommissionen.
Det vakte vrede i mange medlemslande, at EU-Domstolen sidste år slog fast, at landene under det nuværende lønsystem ikke kunne modsætte sig en lønstigning på 3,7 procent for de EU-ansatte.
Men noget tyder på, at EU-Kommissionen har forberedt sig på, at de nu er nødt til at lytte til EU-landenes sparekrav.
En højtstående EU-diplomat siger til EUobserver, at kommissionen vil foreslå en nulvækst i de administrative udgifter, som vil indebære en større fyringsrunde på op mod fem procent af alle ansatte i EU-institutionerne.
Den britiske premierminister, David Cameron, har gjort det til sit speciale at bruge EU-topmøder til at blæse til kamp mod udgifterne til EU.
Det er også Cameron, der står i spidsen for det nye initiativ, som ud over Danmark har tilslutning fra Tyskland, Frankrig, Holland, Sverige, Finland, Østrig, Tjekkiet, Irland og Litauen.
Den danske regering undlod ellers at skrive under, da David Cameron i december sidste år søgte opbakning til, at unionens budget fremover ikke må stige mere end de normale prisstigninger.
Dengang mente statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at det ville skabe problemer for Danmarks mæglerrolle under forhandlingerne om det langsigtede budget, der bliver en af hovedopgaverne for det danske EU-formandskab næste år.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.