Færre chefer og HK’ere i kommunerne

31/10/11 8:18

Nick Allentoft

Antallet af administrative medarbejdere er på sit laveste niveau siden midten af 2008. Alene inden for det seneste år er antallet faldet med knap 1.500 fuldtidsstillinger.

Antallet af akademikere, kontor- og it-medarbejdere samt chefer er hastigt på vej ned i landets kommuner. Alene inden for det seneste år er antallet faldet med knap 1.500 fuldtidsstillinger, hvilket svarer til cirka tre procent.

Størst er faldet blandt gruppen af HK’ere og chefer.

Faktisk er antallet af administrative medarbejdere på sit laveste niveau siden midten af 2008. Og det er selvom kommunerne i de seneste år har fået flere administrative opgaver og flere borgere, der skal betjenes pga. befolkningsudviklingen.

”Helt i takt med ønsket fra kommunalreformen har vi skabt en mere effektiv og fagligt bæredygtig administration gennem faglig specialisering, færre ledelseslag og dedikerede kontormedarbejdere, der løser opgaver for institutionslederen, som i stedet kan bruge kræfterne på kernevelfærdsopgaver. Samtidig bliver flere og flere opgaver digitaliserede, hvilket betyder, at vi kan spare på kontorpersonalet,” siger KL’s formand, Jan Trøjborg.

Inden for det seneste år har 74 kommuner reduceret antallet af administrative medarbejdere. I en enkelt kommune med mere end 14 procent.

”Det er ikke noget, der tyder på, at udviklingen stopper her. Faktisk er det helt sikkert, at den vil fortsætte. Kommunerne har i økonomiaftalen med regeringen forpligtet sig til at reducere i administration i årene fremover – så det gør vi selvfølgelig,” siger Jan Trøjborg.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.