Færre chefer og HK’ere i kommunerne

31/10/2011 09:18

Nick Allentoft

Antallet af administrative medarbejdere er på sit laveste niveau siden midten af 2008. Alene inden for det seneste år er antallet faldet med knap 1.500 fuldtidsstillinger.

Antallet af akademikere, kontor- og it-medarbejdere samt chefer er hastigt på vej ned i landets kommuner. Alene inden for det seneste år er antallet faldet med knap 1.500 fuldtidsstillinger, hvilket svarer til cirka tre procent.

Størst er faldet blandt gruppen af HK’ere og chefer.

Faktisk er antallet af administrative medarbejdere på sit laveste niveau siden midten af 2008. Og det er selvom kommunerne i de seneste år har fået flere administrative opgaver og flere borgere, der skal betjenes pga. befolkningsudviklingen.

”Helt i takt med ønsket fra kommunalreformen har vi skabt en mere effektiv og fagligt bæredygtig administration gennem faglig specialisering, færre ledelseslag og dedikerede kontormedarbejdere, der løser opgaver for institutionslederen, som i stedet kan bruge kræfterne på kernevelfærdsopgaver. Samtidig bliver flere og flere opgaver digitaliserede, hvilket betyder, at vi kan spare på kontorpersonalet,” siger KL’s formand, Jan Trøjborg.

Inden for det seneste år har 74 kommuner reduceret antallet af administrative medarbejdere. I en enkelt kommune med mere end 14 procent.

”Det er ikke noget, der tyder på, at udviklingen stopper her. Faktisk er det helt sikkert, at den vil fortsætte. Kommunerne har i økonomiaftalen med regeringen forpligtet sig til at reducere i administration i årene fremover – så det gør vi selvfølgelig,” siger Jan Trøjborg.

Mest Læste

Annonce