Flyt statslige arbejdspladser til provinsen

29/11/2011 08:34

Nick Allentoft

Carsten Hansen har i en kommentar til 3F klart tilkendegivet, at han som ny minister for by, bolig og landdistrikter ikke vil stå i spidsen for at flytte statslige arbejdspladser til provinsen. Det ærgrer Faxe Kommunes borgmester Knud Erik Hansen:

”Det er dybt skuffende, at den nye minister kommer med så klar en udmelding. Jeg havde håbet, at vi ville få et større fokus på provinsens potentialer, når nu vi har fået en minister for landdistrikter”, forklarer Knud Erik Hansen og fortsætter:
”Ministeren hævder, at der skal være sammenhæng mellem hvor man bor og hvor man arbejder. Men det holder ikke! Det viser de mange som hver dag pendler fra deres bopæl i provinsen til København eller andre store byer. Afstanden er jo den samme, uanset om man rejser fra land til by eller fra by til land. Blot er rejsetiden ofte langt mindre, fordi man slipper for at holde i kø på de store indfaldsveje”.

Borgmesteren opfordrer ministeren til i stedet at se de store perspektiver: ”Ved at flytte flere statslige arbejdspladser til provinsen, kan der skabes mere liv og dynamik på landet. En sund grobund for ny vækst og udvikling. Der er allerede gode erfaringer og der er ingen grund til at frygte hverken tab af produktivitet eller medarbejderflugt – og da slet ikke i en tid med krise og stigende arbejdsløshed”.

Knud Erik Hansen understreger, at der med en god infrastruktur er en bred vifte af muligheder: ”Ministeren afviser, at flytte statslige styrelser til f.eks. Langeland. Det er ærgerligt, men mindre kan også gøre det. Der er f.eks. et stort potentiale i at skabe et bedre samspil mellem København og de provinsbyer, der ligger forholdsvist tæt på hovedstadsområdet”, fastslår borgmesteren og giver et eksempel:

”I Faxe Kommune har vi for nyligt budt velkommen til en succesfuld virksomhed, der producerer mad i gourmetklassen i København. Unge, engagerede mennesker, som har brug for ekstra plads for at kunne rumme deres succes, og nu ser chancen for at udnytte de større og billigere faciliteter i provinsen. Staten burde på samme vis gå foran og det ville klæde den nye regering at have et større fokus på yderområdernes udvikling end de sparsomme linjer i det nye regeringsgrundlag giver udtryk for”.
 

Mest Læste

Annonce