FOA: 60.000 færre offentligt ansatte

12/04/2011 12:40

Nick Allentoft

Regeringens mål, om at de offentlige udgifter skal nedbringes fra 29 til 27 procent af BNP, vil kræve omkring 60.000 færre offentligt ansatte. Det viser beregninger fra FOA.

Selvom det ikke lyder af meget, når regeringen lægger op til at beskære det offentlige forbrug fra 29 til 27 procent af BNP, så svarer det i praksis til, at op mod syv procent af de offentlige ansatte skal fyres. Det viser beregninger, som FOA Analyse har foretaget. Hvis forslaget blev gennemført i morgen, ville det betyde, at omkring 60.000 mennesker ikke længere skal passe børn, undervise, helbrede, vedligeholde veje og hjælpe dem, der ikke kan selv.


”Så taler vi ikke længere om en sparekniv. Det er jo ren motorsavs-massakre. De største udgifter i det offentlige går til løn, så det er helt urealistisk, at man kan reducere udgifterne så meget uden, at det vil ramme både ansatte og brugere usandsynligt hårdt,” siger Dennis Kristensen, som er formand for FOA.

Han peger på, at 60.000 færre offentligt ansatte er en større reduktion end selv Liberal Alliance har talt for.

”Så vidt jeg har forstået ville de af med 40.000. Det virker lidt som om, Lars Løkke Rasmussen har mere travlt med at stoppe blodstyrtningen af vælgere til Liberal Alliance end med at sikre et velfungerende samfund,” siger Dennis Kristensen.

Han giver ikke meget for regeringens forsikringer om, at man vil holde serviceniveauet.

”Regeringen taler samtidig om mangel på arbejdskraft i fremtiden. Så hvis deres udspil skal give mening, så må det betyde, at de enten vil have markant færre offentligt ansatte eller vil have os ned i løn i forhold til det private. Begge dele er lige håbløst. Den offentlige sektor er ikke problemet, den er en væsentlig del af løsningen på de udfordringer, vi står overfor,” siger Dennis Kristensen.

Mest Læste

Annonce