FOA: Eksplosion i løntilskud

14/3/11 9:46

Nick Allentoft

På bare to år er der kommet tre gange så mange pædagogmedhjælpere i løntilskudsjob. Samtidig bliver der mindre fast personale. En meget bekymrende udvikling, mener FOA.

Kommunerne har rigtigt travlt med at erstatte normal arbejdskraft med folk i løntilskud. Det viser en opgørelse baseret på de nyeste løntal, som FOA har lavet. Fra januar 2009 til december 2010 steg antallet af pædagogmedhjælpere i løntilskud fra 1.060 til 3.026. Det svarer til en stigning på 185 procent.

”Udviklingen er meget bekymrende. Både for vores medlemmer, der risikerer at blive erstattet af billig arbejdskraft, og for børn og forældre, der vil opleve stadigt mere personale, der ikke har valgt arbejdet til,” siger Mona Striib, som er næstformand i FOA.

Tallene viser også, at antallet af pædagogmedhjælpere på normale vilkår er faldet fra 35.500 i januar 2009 til 32.900 i december 2010.

"Fortsætter udviklingen, får det meget store konsekvenser. Vi må bestemme os for, om vi vil have en offentlig sektor fyldt med underbetalte, midlertidigt ansatte, der mere eller mindre er tvunget til at passe børn og gamle, eller vi vil have ansatte på ordentlige vilkår, der selv har valgt det til,” siger Mona Striib.

Væksten i løntilskudsjob rammer særligt hårdt indenfor FOAs områder. Cirka to ud af tre personer i løntilskud i kommuner og regioner arbejder på et FOA-område. Folk i løntilskudsjob får ikke normal løn, når de er ansat i det offentlige. De får det samme, som de ellers ville have fået på dagpenge eller kontanthjælp.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.