FOA: Københavnske politikere på vild flugt fra ansvar

12/7/10 10:51

Nick Allentoft

Københavnske borgerrepræsentanter beskylder nu FOA for at få ledere i Københavns kommune fyret, når de påpeger uacceptable forhold blandt de ansatte. Rent politisk plattenslageri mener FOA.

"Jeg er chokeret over, at de københavnske politikere nu løber fra deres ansvar som øverste politiske arbejdsgiver i København", siger formand for FOA Dennis Kristensen.
 
"Københavns kommune er arbejdsgiver, og FOA kan naturligvis ikke fyre ledere. Det er jo det rene nonsens. Hvis Venstres Leslie Arentoft og Dansk Folkepartis Birthe Skaarup ikke mener, at Københavns kommune er i stand til at varetage deres arbejdsgiverrolle, så peger fingeren helt entydigt på kommunen og de ansvarlige politikere."
 
"Det er i sagens natur alene kommunen, der kan bestemme, hvordan kommunen vil stille sig i forhandlinger med FOA om eksempelvis klager over arbejdsmiljøet på en arbejdsplads. Har FOA dokumenteret så store problemer, at kommunen vurderer, at de ikke ser anden udvej end at fyre en leder, så er det selvfølgelig en kommunal beslutning og dermed en beslutning, som både Leslie Arentoft og Birthe Skaarup har medansvar for som øverste politiske ledelse."
 
"Hvis politikerne ikke er enig i kommunens vurderinger og beslutninger, så hører den diskussion hjemme i Københavns Borgerrepræsentation. Og jeg er noget rystet over, at de to politikere nu prøver at slå politisk plat på FOA’s bekostning, i stedet for at forsøge at få flertal i det politiske system for at anlægge en anden arbejdsgivermæssig linje. Det afspejler en betænkelig lille viden om kommunal forvaltning", siger Dennis Kristensen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.