Lene Lindberg, formand FOA Nordsjælland, svarer igen på kritik.

FOA om kritik fra Cura Pleje: Usmageligt at fremstille sig som iværksætter

Politik

04/03/2015 12:58

Nick Allentoft

Cura Pleje har en ublu konkurrencefordel, når virksomheden står uden overenskomst. Det skriver formanden for FOA Nordsjælland i denne replik til to virksomheders kritik af debatten om konkurrenceudsættelse.

Redaktionen har modtaget denne replik fra FOA efter skarp kritik af debatten om konkurrenceudsættelse fra to private virksomheder. Replikken er udgivet uredigeret: 

"Her er fakta om den påståede skruetvinge

I dag har DenOffentlige givet spalteplads til ejer af Cura Pleje A/S, der er en virksomhed, som FOA har varslet konflikt mod efter i fire år at have forsøgt at opnå dialog med virksomheden, der ikke har svaret på et eneste brev i den periode.

I artiklen står der, at ”misbrug af fakta har fundet vej ind i debatten om konkurrenceudsættelse af offentlige opgaver”. Direktøren er rystet over FOA’s pludselige konfliktvarsling (efter fire år).

Fakta om hvorfor, FOA varsler konflikt, er én ting, som Denoffentlige.dk ikke bringer noget om i deres artikel. De afkræver heller ikke ejer af Cura Pleje A/S, direktør Henrik Stæhr, svar fakta om sagens kerne.

Men fakta er afgørende for at forstå, hvad konflikten handler om og dermed også vurdere, om virksomhedens kritik er berettiget.

Fakta er, at for bare to uger siden havde de ansatte i Cura Pleje A/S ikke barns 1. sygedag. De fik ikke fuld løn under sygdom. De fik meget dårlig pension og en lavere timeløn end andre steder.

”Det blev skyndsomt ændret, efter at FOA varslede konflikt, hvilket sådan set er en tilståelse af, at Cura Pleje ikke selv kan forsvare deres egne løn- og arbejdsforhold,” siger Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland.

Fakta er i dag, at Cura Pleje A/S stadig slipper omkring 45.000 kroner billigere om året per fastansat medarbejder i forhold til andre private leverandører, der følger overenskomsten. Og overenskomsten er ikke dikteret af FOA, men aftalt i fordragelighed og mindelighed med Dansk Erhverv.

”Det er ikke god forretningssans, der gør forskellen. Virksomhedens fordel sker på bekostning af de ansatte. Fakta er, at det skaber en ublu konkurrencefordel i forhold til andre private virksomheder på markedet. Jeg finder det usmageligt at en stor, professional virksomhed, som Cura Pleje, får lov til at give den som en lille iværksætter,” siger Lene Lindberg.

Fakta i Cura Pleje er stadig, at Cura-ansatte har ikke ret til at få at vide, hvornår de skal på arbejde eller kende deres arbejdsplan. Fakta er, at hvis der sker aflysninger, bliver de ansatte trukket i løn for den tid, de skulle have været hos en borger.

De ansatte får halveret timelønnen, hvis der er over 30 minutters transport og ventetid mellem to borgere.  Opstår der transport og ventetid i over to timer, gives der ingen løn.

Det er baggrunden for, at Denoffentlige.dk’s læsere kan tage stilling til, om direktøren i Cura Pleje har ret i, at der den offentlige stemme ”kvæler private aktører uanset hvem man er.”

FOA har i øvrigt overenskomst med Attendo og anser deres synspunkter i samme artikel for en sag mellem Attendo og DR."

Mest Læste

Annonce