Dennis Kristensen og FOA vender ryggen til LO's daglige ledelse.

FOA trækker sig ud af LO

Ledelse

05/05/2014 15:04

Nick Allentoft

Efter et verbalt slagsmål om, hvem der er mest fortrolig, trækker Dennis Kristensen nu FOA ud af LO's daglige ledelse.

Det begyndte med, at FOA blev holdt udenfor, da LO i sidste uge var til forhandlinger med regeringen om det reformen af beskæftigelsesområdet. HK's Kim Simonsen begrundede udelukkelsen af Dennis Kristensen og FOA med manglende tillid til, at Kristensen optræder fortroligt, og derefter voksede konfklikten. Nu har FOA meddelt i en pressemeddelelse, at fagforeningen trækker sig fra LO's daglige ledelse. 

”Det giver ikke rigtig nogen mening, at jeg repræsenterer FOA i den daglige ledelse i LO, når FOA nu gentagne gange fravælges til deltagelse i møder efter LO-formandens forgodtbefindende. Derfor er det rigtigste at takke nej tak til posten i LO,” siger Dennis Kristensen, der pointerer at beslutningen ikke er en FOA-udmeldelse af LO.

FOA skriver, at beslutningen kommer på baggrund af sidste uges beskæftigelsesudspil fra regeringen, hvor formændene for den såkaldte LO-partsgruppe under Carsten Kock-udvalget var inviteret til drøftelser i Beskæftigelsesministeriet. FOA sidder i partsgruppen, men var ikke med til mødet eller bekendt med det. Dermed har LO igen valgt at deltage i såkaldte parallelle forhandlingsforløb – dels et forløb hvor der forhandles i en inderkreds bestående af faglige ledere, der er medlem af det største regeringsparti, og så samtidig også forhandle i en mere formel kreds, hvor alle udpegede og valgte deltager.

Uenigheden mellem Dennis Kristensen og LO består i en forskellig tolkning af, hvad der skal holdes fortroligt hvornår. Således forklarede HK's formand til Jyllands Posten, at FOA's formand ikke var inviteret med, fordi han ikke kan deltage i fortrolige møder uden at referere fra dem i pressen.

"Han har valgt en forhandlingsform, hvor der ikke er noget, som hedder fortrolighed, og hvor der aldrig er noget, som er godt nok. Så bliver han måske ikke inviteret med til lige så mange ting, som han kunne have været inviteret med til som formand for et meget stort forbund," sagde Kim Simonsen til Jyllands Posten.

Dennis Kristensen forsvarede til gengæld sin tilgang til åbenhed.

"Tidligere var det meget lukket land, indtil der lå noget som man ville orientere medlemmerne og offentligheden om. Det er medlemmerne, der er FOA, og de har et helt naturligt og indlysende krav på at vide, hvad der foregår og få hurtig information. Og den hurtigste informationskilde til FOA’s medlemmer i dag er pressen. Jeg mener, at medlemmerne skal vide, hvad jeg foretager mig og har gang i. Men det er ikke det samme som fortrolighed," sagde Dennis Kristensen til Jyllands Posten.

 

Mest Læste

Annonce