FOA: Unødvendigt at tvinge ansatte til fuldtid

16/06/2011 11:45

Nick Allentoft

FOA støtter forslaget om at forpligte de offentlige arbejdsgivere til at skabe flere fuldtidsstillinger, men afviser at bruge tvang overfor de ansatte. Vi får brug for flere arbejdstimer, når hjulene i det danske samfund på et tidspunkt igen begynder at dreje hurtigt. FOA støtter forslaget om at forpligte de offentlige arbejdsgivere til at skabe flere fuldtidsstillinger, men afviser at tvinge ansatte til at arbejde fuldtid.

”Jeg er enig med LO’s formand i, at stat, kommuner og regioner skal forpligtes til at nå et bestemt mål for oprettelsen af fuldtidsstillinger i en eventuel kommende trepartsaftale. Det er nemlig forudsætningen for, at de deltidsansatte kan få en reel ret til at gå op i tid,” siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Han afviser til gengæld, at ansatte skal tvinges op i tid.

”Jeg er ikke enig i, at vi skal aftale med de offentlige arbejdsgivere, at ansatte kan tvinges til at gå op i tid. 14 procent af de deltidsansatte medlemmer af FOA vil gerne gå op i tid, men kan ikke få lov. Hvis det billede dækker hele den offentlige sektor, så giver det lige så mange arbejdstimer, som hvis man ansatte 20.000 offentligt ansatte mere. Det er med andre ord rigeligt at finde de rigtige gulerødder frem og lade pisken ligge,” siger Dennis Kristensen.

FOA er netop nu i gang med en medlemsdebat, hvor hensigten er at stille forslag, der kan skaffe flere hænder til fremtidens arbejdsmarked. Foreløbig er der kommet godt 70 forslag.

”En væsentlig del af problemet er, at de offentlige arbejdsgivere spekulerer i deltidsansættelse. Jeg ser praktisk talt ikke længere stillingsopslag fra eksempelvis kommuner, der søger sosu-personale på fuld tid. Kommunerne søger nu kun deltidsansatte. Så det handler i høj grad om at ændre de offentlige arbejdsgiveres vanetænkning og spekulation i deltidsansættelse,” siger Dennis Kristensen og fortsætter:

”Arbejdsgiverne kan i kraft af deres ledelsesret sætte medarbejdere op og ned i arbejdstid. Det sidste oplever tusinder af FOA-medlemmer for tiden, hvor kommunernes stramme budgetter har ført til voldsomme nedskæringer. Men vi skal ikke i en trepartsaftale blåstemple den ret, som arbejdsgiverne i forvejen har.”

Kontaktinformation:
Forbundsformand Dennis Kristensen, telefon: 40184281
 

Mest Læste

Annonce