Foreslår politisk samarbejde mellem Gentofte og Lyngby

27/2/11 11:20

Nick Allentoft

Radikale Venstre Gentofte: Foreslår politisk samarbejde med Lyngby-Taarbæk kommune. Efter gennemførsel af kommunalreformen er samarbejde mellem kommunerne for alvor kommet på dagsorden. Men samarbejdet med Gentofte kommune og nabokommunerne har foregået mest på embedsmandsniveau.

Radikale Venstre foreslår, at der etableres et organiseret samarbejde på det politiske niveau mellem Gentofte kommune og Lyngby-Taarbæk kommune.

”Det er tydeligt at se, at blandt andet Gentofte og Lyngby Taarbæk sidder med en del af de samme udfordringer specielt sidste år og i år, hvor kommunerne har måttet finde rigtig mange millioner for at få budgetterne til at hænge sammen. Jeg kan se, at vi sidder og opfinder de samme nye tiltag for at spare penge, så det gør mindst ondt for borgerne. Blandt andet på Børne- og Skoleområdet, hvor begge kommuner, dels prøver at forsøge sig med indskrivning af børnehavebørn til skole/SFO i foråret i stedet for til august og dels prøver at finde metoder til at spare mange millioner på specialundervisningsområdet”, forklarer Marie-Louise Andreassen.

Radikale Venstre forestiller sig, at der ca to til fire gange om året skal afholdes møder mellem de to kommunalbestyrelser, hvor det er den politiske debat der er styrende og ikke oplæg fra embedsværket.

”Vi har brug for at udveksle kommunalpolitiske erfaringer med andre kommuner, med henblik på dels at løse flere opgaver i fællesskab og dels med henblik på, at vi ikke alle sidder og bruger ressourcer på at opfinde den samme dybe tallerken”, siger Marie-Louise Andreassen.

Hun vil sætte forslaget på dagsordenen i økonomiudvalget i marts og samtidig rette henvendelse til den Radikale gruppe i Lyngby-Taarbæk og Lyngby-Taarbæks borgmester.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.