Forlig i regionerne: 2,65 procent i lønstigning

27/02/2011 11:15

Nick Allentoft

De afsluttende overenskomstforhandlinger for de ansatte i regionerne endte her til morgen lidt overraskende med et pludseligt og hurtigt forlig. Læs også: Lidt mere i løn til ansatte i regionerne

”Det er et magert forlig på præcis samme måde som forligene for de ansatte i staten og de ansatte i kommunerne”, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

”Jeg er naturligvis tilfreds med, at det i den sidste ende endte med forlig, selvom det i mange af timerne undervejs mere lignede et forlis. Men der er ingen grund til at have armene i vejret. Der bliver ingen lønstigninger i år. Næste år stiger lønnen for alle med 2,65 procent, og dermed vil vi i 2012 sandsynligvis kunne sikre reallønnen i det år,” siger Dennis Kristensen.

”Det har været et besynderligt forløb at forhandle med regionerne, hvor vi i lange perioder har forhandlet med finansministeren som dukkefører bag bagtæppet. Det har givet det forunderlige resultat, at vi nu kan lave det forlig om reguleringsordningen i forhold til de privatansattes lønudvikling, som vi skitserede allerede ved forhandlingernes start fredag middag," siger Dennis Kristensen.

”Til gengæld er jeg meget skuffet over, at regionerne har afvist alle andre krav. Det betyder blandt andet, at regionerne har kastet de ansattes behov for ekstraordinære tryghedsbestemmelser under de kommende års voldsomme omstillinger, især i sygehusvæsenet, ud af vinduet. Jeg forstår simpelthen ikke den måde at tænke på som arbejdsgiver. Store private arbejdsgivere har gennem den økonomiske krise vist, at de ønsker at gøre en ekstra indsats for opsagte medarbejdere. Store offentlige arbejdsgivere som regionerne vælger i stedet at sidde på hænderne. Det er dybt deprimerende at være vidne til,” siger Dennis Kristensen.

Mest Læste

Annonce