Frihed til bankskifte gælder ikke samfundets svage

Velfærd

24/01/2013 15:40

Nick Allentoft

"Ingen vil jo have mig, når jeg står i RKI," siger tidligere misbruger og kontanthjælpsmodtager Sebastian Jensen. Han er kunde i Danske Bank, og han kan ikke, som Margrethe Vestager opfordrer til, bare skifte bank selvom han er utilfreds med den behandling, han får hos Danske Bank.

DenOffenligeSektor.dk har været i dialog med flere, der på grund af en stram økonomi ikke kan skifte bank. Sebastian Jensen på 37 år er et eksempel på hvordan samfundets svageste ikke har den samme frihed som andre. Han er tidligere misburger, men har fået styr på sit liv, og har nu været clean i to år. Men hans forhold til Danske Bank er stadig problematisk.

Et ulykkeligt ægteskab
"Jeg føler jeg står i den sorte bog, og jeg oplever en enorm forskelsbehandling på mig og andre kunder i banken," fortæller Sebastian Jensen om sit forhold til Danske Bank.

I starten af november sidste år, oplevede han hvad det vil sige at stå i den sorte bog (som han kalder det). Her måtte han vente fem bankdage på at få sin kontanthjælp udbetalt, da hans kontanthjælp ved en fejl ikke var gået ind og han måtte indløse en check i stedet. I banken fik han meldingen om at han var en ”ikke sikker kunde”, så han skulle vente fem bankdage før de ville udbetale checken til hans konto.

Sebastian Jensen vil meget gerne skifte bank. Han nu gældløs i banken, og har kun et hævekort samt en lønkonto. Derfor synes et bankskifte ikke at være noget problem. Men på grund af tidligere økonomiske problemer står han i RKI. ”Ingen vil jo have mig, når jeg står i RKI,” konstaterer Sebastian Jensen. Det underbygges af den dialog DenOffentligeSektor.dk tidligere har haft med Jess Olesen fra Sydbank. Han bekræfter at kunder i RKI er uønsket af bankerne.

Læs: Svage stavnsbundet til deres bank

Sebastian har heller ikke mulighed for at opsige sin konto. For staten kræver at alle borgere over 18 år har en nem-konto. Derfor har han ikke mulighed for at opsige sin konto og flytte til en anden bank. Sebastian Jensen er altså låst fast i et forhold til en bank, hvor han føler sig uønsket og dårligt behandlet.

/Jeppe Aagaard
  

Mest Læste

Annonce