FTF vil have klar besked om trepartsforhandlinger

27/10/2011 15:09

Regeringen må komme med ønsker til forårets trepartsforhandlinger. Det vil også skabe ro til de kommende overenskomstforhandlinger, mener FTF. Overenskomsterne skal på plads, før regeringen indkalder til de lovede trepartsforhandlinger.

Hvad skal vi forhandle om til foråret? Det spørgsmål stiller en samlet fagbevægelse nu til regeringen. Spørgsmålet gælder de trepartsforhandlinger mellem den nye regering, arbejdsgivere og fagbevægelse, som regeringen har lovet til foråret.

Inden de forhandlinger skal overenskomsterne på det private arbejdsmarked forhandles på plads. For at undgå misforståelser opfordrer hovedorganisationen FTF nu til en klar udmelding fra regeringen inden jul.

FTF repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte - herunder ansatte på finansområdet og også pædagoger, lærere og sygeplejersker. FTF-formand Bente Sorgenfrey peger på, at klar besked inden jul vil give den nødvendige ro.

"Vi ønsker, at der allerede nu laves et kommissorium for trepartsforhandlingerne. Så er der ikke tvivl om indholdet," siger Bente Sorgenfrey.

Hun tilføjer, at trepartsforhandlingerne kun er løst skitseret i regeringensgrundlaget. Regeringen vil nemlig lade det være op til arbejdsmarkedets parter, men det er for uklart.

”Vi bliver nødt til at få noget mere konkret på bordet, så både arbejdsgivere og fagbevægelse ved, hvad vi skal tale om. Klarhed inden jul vil give den nødvendige ro til overenskomstforhandlingerne,” siger Bente Sorgenfrey.

Enig fagbevægelse
Ifølge Altinget.dk har hovedorganisationen LO og de to medlemsforbund FOA og Dansk Metal samme holdning.

"Regeringsgrundlaget ligner en invitation, men det er jo ikke relevant alene at konstatere, at trepartsforhandlinger er nævnt mange steder. Den første øvelse må være, at parterne sammen med regeringen finder frem til temaerne, og det skal ske snarest," siger Harald Børsting ifølge netmediet.

Mest Læste

Annonce