Fujitsu vinder Haderslev Kommunes Økonomisystem

Infrastruktur

29/04/2010 11:05

Nick Allentoft

Fujitsu og Silkeborg Data har vundet afholdte EU-udbud om at levere it-systemer for hhv. økonomi og løn til sønderjyske Haderslev Kommune. Kommunen har dermed valgt at fortsætte med at bruge Fujitsus økonomiløsning, Prisme, med en udvidelse af funktionaliteterne.

Haderslev begrunder valget med, at kombinationen af Fujitsus økonomisystem, inklusive debitor og indkøb, og Silkeborg Datas lønsystem med vagtplan bedst understøtter kommunens digitaliseringsstrategi, hvor brugervenlighed, fleksibilitet og sammenhæng er nøglebegreber.

”Kommunen har i udbudsmaterialet koblet de procesunderstøttende krav i udførelsen af de opgaver, som økonomi- og lønsystemer løser dagligt, med visionerne i kommunens digitaliseringsstrategi. Vi har valgt Fujitsu og Silkeborg Data, fordi de bedst opfyldte kravene. Der er tale om to systemer, der hver især lever op til de forventninger, man kan og skal stille til sådanne systemer, og desuden er de fuldt integrerede, så de faktisk fungerer som ét system,” siger direktør Willy Feddersen fra Haderslev Kommune.

Haderslev, der har 56.000 indbyggere, går med udbuddet imod de kommuner, der har valgt at indkøbe nye it-systemer uden udbud. ”Udbud til en værdi over en halv million kroner skal annonceres i udbud, og er værdien højere end 1,5 millioner kroner, skal der foretages EU-udbud. Det skal vi naturligvis følge, men det ville da også være tåbeligt ikke at få tilbud fra flere forskellige udbydere,” siger direktør Willy Feddersen.

Haderslev har brugt konsulentfirmaet Rambøl Management Consulting som rådgiver i forbindelse med udbuddet.

Fujitsus administrerende direktør, Hans Iakob Estrup, glæder sig over samarbejdet.

”Vi er selvfølgelig glade for, at Haderslev har valgt at fortsætte med os som leverandører af den mest tidssvarende, brugervenlige og økonomisk attraktive løsning, efter at vi er blevet testet på markedet mod andre alternativer,” siger Hans Iakob Estrup.

Direktør Brian Busk, Silkeborg Data, er tilsvarende glad for valget.

”Haderslevs valg er endnu et bevis på, at Silkeborg Data har valgt den rigtige strategi ved at tilbyde det bedste løn- og personalesystem baseret på åbne standarder, så løsningen kan integreres med Fujitsus økonomisystemer,” siger Brian Busk.

Mest Læste

Annonce