Gode foreløbige resultater med hjemme-træning for ældre

06/5/11 8:10

Nick Allentoft

21 afsluttede hjemmetræningsforløb viser der sig et markant fald i behovet for hjemmehjælp efter at de besøgte borgere er blevet helt eller delvist selvhjulpne. Hjemmeplejen skal nu have et kompetenceløft og over 400 hjemmehjælpere skal på kursus i den nye arbejdsform i maj og juni måned.

Syddjurs Kommune søsatte den 1. januar 2011 projektet ”Syddjurs træner for en bedre fremtid” inden for hjemmeplejen. Projektet har fokus på at gøre borgerne, der modtager hjemmehjælp, selvhjulpne gennem træning, støtte og vejledning i eget hjem. Træningen foretages af borgerens faste personale efter instruktion fra to terapeuter i kommunen og har fokus på daglige gøremål som rengøring og personlig pleje.

Efter 21 afsluttede træningsforløb er der konstateret et fald i fritvalgstimerne på 2681 timer/pr. år. Borgerne er blevet selvhjulpne eller delvis selvhjulpne.

Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Ninna Thomsen udtaler:

- Jeg er glad for, at vi indledningsvist kan se gode resultater af hjemmetræningen. Det er især glædeligt for de borgere , der nu oplever helt at kunne klare sig selv men også de borgere , der oplever at være blevet delvist mere selvhjulpne. Jeg glæder mig til at se resultaterne over tid når alle hjemmehjælperne har været igennem uddannelsen i hjem-metræning. Hjemmetræningen gavner både borgerne, hjælperne og økonomien - en sand solstråle historie.

I maj og juni måned starter et kompetenceudviklingsforløb for hele hjemmeplejen under mottoet ”fra hjemmehjælper til hjemmetræner”. Undervisningen vil have fokus på borger-nes evne til at klare sig selv samt ældres fysiske formåen og bevægelighed. Desuden er der fokus på medarbejdernes motivation til at arbejde med kulturskiftet fra hjælper til træner.

Terapeuterne vil ved opstart og afslutning af træningsforløb fremover måle borgernes evner i de situationer, hvor de har problemer. På den måde kan der skabes overblik over ændringer i borgernes kunnen og mulighed for at klare sig selv på baggrund af trænings-indsatsen fordelt på forskellige målgrupper
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.