Henrik Vestergaard forlader Venstre i Aarhus

Politik

16/4/13 7:10

Nick Allentoft

Med et humoristisk vink fra Thomas Helmigs sang "Fri mand" siger Henrik Vestergaard farvel til Venstre og bliver hvad han kalder "liberal løsgænger" i Aarhus byråd resten af valgperioden.

Først tabte han kampen om at blive spidskandidat til Bünyamin Simsek i november og forleden måtte han æde den tort, at Venstres bestyrelse stemte imod ham som helt almindelig kandidat til byrådet i Aarhus. Efter nu mere end 10 år som folkevalgt for Venstre i Aarhus har Henrik Vestergaard fået nok. I en pressemeddelelse meddeler han, at medlemsskabet er opsagt og han er udtrådt af Venstres gruppe i byrådet.

"Et flertal i Venstres kommuneforenings bestyrelse har ved en afstemning torsdag den 4. april 2013 afvist mine vælgerforeningers indstilling af mit fortsatte kandidatur. Fremgangsmåden strider fundamentalt mod de værdier, der fik mig til at søge ind i Venstre.
Det vil jeg ikke stå på mål for, og jeg vil slet ikke være skydeskive for det!," skriver Vestergaard bl.a i en pressemeddelelse.

Her er Vestergaards fulde pressemeddelelse:

"I slutfirserne meldte jeg mig ind i Venstre, Danmarks liberale parti. Inspirationen var Uffe Ellemann-Jensen og blandt andet kampen mod ufrihed og undertrykkelse i Østeuropa. De liberale værdier om ytringsfrihed og respekt for mindretal og for den enkelte var helt centrale for mig.

Udviklingen førte til, at jeg fik lov at blive en brik i systemskiftet i Danmark i 2001 og har fået lov af vælgerne til at repræsentere Venstre i såvel Folketing som Byråd i Århus. Det er jeg taknemlig for!
Opbakningen fra mine vælgerforeninger i det nordlige Århus har været massiv og aldrig svigtende. Vælgertilslutningen stigende.

Indsatsen har bl.a. ført til resultater i form af statstilskud til Marselistunnellen, at århusianerne ikke længere holder for jernbanebomme på Grenåvej, at der står en mindesten for Danmarks Udsendte i Mindeparken, og at en borgerrådgiver i Århus er på vej.

Til august begynder nye skoleelever, trods alt, på Rundhøjskolen og 1. januar 2017 er Århus Europæisk Kulturhovedstad. Resultater jeg glæder mig ved, selvom vi endnu ikke har den nødvendige internationale lufthavn, der svarer til.

Undervejs har jeg fået lov at lære mange mennesker at kende, særligt i Venstre, men også i andre partier, samt knalddygtige embedsmænd. Nogle ville de samme resultater og værdier som jeg - andre havde en anden mening! Det har vi lagt arm om, lagt bag os og er kommet videre - sådan er ordentlig politik!

Et flertal i Venstres kommuneforenings bestyrelse har ved en afstemning torsdag den 4. april 2013 afvist mine vælgerforeningers indstilling af mit fortsatte kandidatur. Fremgangsmåden strider fundamentalt mod de værdier, der fik mig til at søge ind i Venstre.
Det vil jeg ikke stå på mål for, og jeg vil slet ikke være skydeskive for det!

Samtidig ønsker jeg ikke en konstant fokus på min person og Venstres århusianske byråds-gruppe i et valgår, hvor det vil være umuligt andet end at undre sig over min tilstedeværelse i gruppen, mens jeg mangler på kandidatholdet. Man kan ikke blæse og have mel i munden.

Ejheller ønsker jeg at skygge for den demokratiske kamp mine vælgerforeninger fører i relation til den trufne beslutning. De må og skal lykkes.

Derfor forlader jeg Venstres byrådsgruppe, og har med tungt hjerte som konsekvens måttet melde mig ud af det eneste parti jeg nogensinde har været medlem af. Værdikløften i den nu-værende situation er så stor, at den kræver et klart personligt valg. Jeg har truffet mit!

Jeg er fra i dag liberal løsgænger i Århus Byråd og fuldfører naturligvis min dont som vælgernes repræsentant.
Vi skal have en bedre turistbetjening, en ny kulturpolitik, undgå en heldagsskole, kolonihavelejerne skal ikke betale for kommunens kloakering af egen ejendom - og jeg så gerne, at der blev gjort en indsats for at udvikle en egentlig bystrategi. Der er stadig arbejde at gøre.

Jeg overlader det til Bünyamin Simsek og Gert Bjerregaard, samt de 13 nye kandidater at generobre den Borgmesterpost Venstre tabte i 2005.

Og jeg ønsker mine Venstre-venner i hele Danmark, som jeg stadig deler liberale værdier med, et suverænt resultat til efteråret.

Alle skal videre med deres liv. Jeg er grundlæggende en glad dreng, og mon ikke vi alle nu trænger til lidt forår.

Jeg har i dag købt billetter til konen og jeg til Skanderborg Festival. Der vil jeg sidde med højt til loftet og nynne med på min yndlingssanger Thomas Helmigs strofe:

Jeg er en fri mand, skat - jeg kan tænke selv!"

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce