Historie om monstre vandt Springfrøprisen

10/6/11 12:56

Nick Allentoft

Kulturministeriet: Tre skoler har modtaget Springfrøprisen for at gøre en særlig indsats for at engagere sine elever i en kreativ proces. Hjælp – der er et monster i min baghave! Søndermarkskolen på Frederiksberg modtog den 9. juni 2011 Springfrøprisen på 25.000 kroner for et interaktivt undervisningsprojekt om monstre.

Det var anden gang, Springfrøprisen blev uddelt af Kulturministeriet og Undervisningsministeriet. Prisen går til tre folkeskoler, som har udarbejdet en spændende teaterforestilling, en musical, en elevudstilling i billedkunst, sløjd, håndarbejde og eller lignende.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen overrakte priserne.

”De praktiske/musiske fag spiller en central rolle i skolens virke. Med Springfrøprisen understreger vi, hvor vigtige disse fag er. De udvikler ikke bare elevernes kreativitet og glæde ved at gå i skole, men også deres faglighed. De boglige fag og de praktiske/musiske fag forudsætter hinanden, og når de spiller sammen, skaber det resultater. Jeg håber, de tre projekter kan tjene til inspiration på andre skoler,” siger Troels Lund Poulsen.

Kulturminister Per Stig Møller glæder sig over vinderprojekterne.

”Det er opmuntrende at se, hvordan billedkunst og rumforståelse sætter sig igennem i de tre vinderprojekter. Projekterne skærper børnenes blik for kunst og arkitektur og er med til at bevidstgøre dem om den kultur, vi alle er en del af,” siger Per Stig Møller.

Faget billedkunst dannede rammen om Søndermarkskolens projekt, som blev udarbejdet af 3.a. Eleverne har blandt andet benyttet Google Earth til at undersøge bykonstruktioner, som gav dem inspiration til de modelbyer, de har bygget og brugt som scenarie i projektet. Projektet blev livestreamet på internettet.

Ellemarkskolen i Køge modtog andenpræmien på 15.000 kroner for projektet Kroppen i bevægelse. Det er et udsmykningsprojekt af skolens SFO’s tumlesal, som 4.a, 4.b, 4.c og 5.b på skolen har skabt i fællesskab. Med blandt andet figurer klippet i sort pap, lerarbejde og store tegninger har eleverne understreget tumlesalens formål – nemlig kroppen i bevægelse.

Tredjepræmien på 10.000 kroner gik til Tingbakkeskolen i Græsted for projektet FortælleTræer, som 5.a og 5.b havde arbejdet med. På en trappevæg på skolen hænger nu en skov af træer, som er tegnet på træplader fra den lokale skov. Eleverne har arbejdet med træerne i fagene billedkunst, sløjd, håndarbejde og dansk, og hvert træ har sin egen historie.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.