Hver anden nyuddannet lærer er ledig

20/10/2011 09:41

Nick Allentoft

Godt 800 nyuddannede lærere er pt. uden arbejde. Det svarer til hver anden. Bekymrende, mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.


Antallet af nyuddannede lærere uden job er steget en smule fra 753 sidste år til 800 i år. Det viser de seneste ledighedstal fra Lærernes a-kasse. Situationen for de ledige lærere bekymrer Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen.

”Det er dimittenderne, der er vores helt store udfordring. Jeg er helt sikker på, at vi om få år igen kommer til at stå og mangle lærere. Og vi risikerer, at dygtige uddannede lærere søger ud i andre erhverv, og så står vi og mangler dem”, siger Anders Bondo Christensen til folkeskolen.dk.

Danmarks Lærerforening undersøgte i september kommunernes budgetsituation. Undersøgelsen viste, at 62 procent af kommunerne forventer at skulle spare på folkeskolen i 2012. Samtidig forventer kommunerne at nedlægge endnu 742 lærerstillinger. Dette skal lægges til de mere end 3000 stillinger, der er nedlagt de seneste to skoleår.

Mest Læste

Annonce