IBM efterlyser ideer til en mere intelligent verden

17/08/2010 00:00

Nick Allentoft

I samarbejde med Udvikling Odense og Væksthus Syddanmark indbyder IBM danske iværksættere til SmartCamp – en landsdækkende konkurrence der samler iværksættere, investorer og erfarne mentorer for i fællesskab at skabe løsninger til en mere intelligent verden.

Verden har brug for intelligente løsninger, der gør os bedre til at administrere vores ressourcer f.eks. når det gælder energi, infrastruktur, sundhed og uddannelse. Det er baggrunden for, at IBM med SmartCamp-konkurrencen nu opfordrer iværksættere i hele Danmark til at bidrage med innovative og intelligente løsninger, der kan medvirke til at udvikle og forbedre industriproduktion, byer og lokalsamfund og ruste disse til at møde de udfordringer, verden står overfor.

”Hvis Danmark skal løse sine samfundsmæssige udfordringer og styrke sin konkurrenceevne i de kommende år, er der brug for konkrete og praktiske initiativer, der kan styrke væksten og øge iværksætternes succesrate. I IBM ønsker vi at bidrage aktivt til at styrke iværksætteri og innovation i Danmark inden for IT-området. Et af disse initiativer er SmartCamp,” forklarer IBM Danmarks administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen.

”For Odense er SmartCamp en oplagt mulighed for at highlighte en række af byens satsningsområder. Vi arbejder i vores udviklingsstrategier netop målrettet på at øge og udnytte byens kreative potentialer og skabe grundlag for innovative løsninger. Samtidig var Odense i 2009 årets iværksætterby i Danmark, og det er vigtigt for os, at vores iværksættere gives optimale rammer for at realisere deres idéer,” siger udviklingsdirektør i Odense Kommune Janus Krarup.

SmartCamp-konkurrencen er et verdensomspændende program, der samler iværksættere, investorer og erfarne mentorer med det formål at skabe en mere intelligent verden. Det vil sige en verden, hvor der er indbygget intelligens i alle systemer, så mængder af data kan samles, integreres og analyseres og på den måde omsættes til viden. Viden der kan bruges til at træffe intelligente beslutninger, der gør livet og verden bedre.

SmartCamp har tidligere i år været afholdt i bl.a. Sverige, og vinderen herfra illustrerer glimrende, hvad det er for løsninger, IBM går efter. Cleantech-virksomheden Predect vandt den svenske udgave af SmartCamp med en løsning, som overvåger vandkvalitet i realtid og via sensorer opfanger, om vandet er forurenet med f.eks. colibakterier. Løsningen gør det muligt at gribe ind over for forureningen, inden den breder sig og gør brugerne syge.

For at kunne deltage skal man være iværksætter eller repræsentere en iværksættervirksomhed som i dag har en løsning eller et produkt og en begyndende forretning, og som ikke omsætter for mere end ca. 6 - 7 mio. kr. Løsningen skal indeholde et element af IT-teknologi.

Blandt de tilmeldte løsninger udvælges fem finalister, som inviteres til et heldagsarrangement torsdag den 7. oktober hos Udvikling Odense. Her vil de i løbet af dagen møde fem forskellige mentorgrupper, med deltagelse fra bl.a. Novozymes, Arla Foods, Coloplast og Danfoss, for at få rådgivning omkring videreudvikling af deres idé og virksomhed. Samme dag vil der blive udpeget en vinder blandt de fem finalister.

Hovedpræmien er et tremåneders mentorprogram, hvor IBM bidrager med støtte omkring IT, forretningsmål, markedsføring m.m. Målet med mentorprogrammet er at hjælpe den pågældende iværksætter til at formulere et investeringsklart kommercielt forslag for på den måde at kunne få finansiering til videreudvikling af forretningen og til at få løsningen ud på markedet.

Da SmartCamp samtidig er et internationalt initiativ, vil den danske vinder gå videre til IBM’s internationale finale i Dublin i november med mulighed for at blive global vinder af iværksætterkonkurrencen. Ud over hovedpræmien vil alle de danske deltagere, som har kvalificeret sig, modtage en invitation til en mentordag hos IBM, hvor IT- og marketingspecialister vil stå til rådighed med rådgivning.

Yderligere information kan fås på: www.ibm.com/dk/news/events/smartcamp

Partnere i SmartCamp Danmark

IBM Danmark
IBM Danmark er Danmarks største IT-virksomhed og kan med sine ca. 4000 danske medarbejdere og flere hundrede teknologiske og forretningsmæssige samarbejdspartnere i Danmark hjælpe danske virksomheder med at opnå en effektiv IT-drift. IBM leverer IT-serviceydelser og sælger hardware- og softwareprodukter, der hovedsageligt er udviklet i IBM's forsknings- og udviklingslaboratorier. 

Udvikling Odense
Udvikling Odense driver en lang række initiativer inden for erhvervsudvikling, forskning og uddannelse samt turisme og detailhandel, ligesom der er fokus på tiltrækning og synlighed. Udvikling Odense er en del af Odense Kommune, og enheden skal sikre, at målene i Odense Kommune Erhvervs- og vækstpolitik føres ud i livet, og at Odense-området dermed senest i 2017 ligger i top 3 i Danmark i evnen til at skabe velstand og vækst. Udvikling Odense stod bag de indsatser, der førte til kåringen af Odense som året iværksætter by 2009.

Væksthus Syddanmark
Væksthus Syddanmark er finansieret af Erhvervs- og Byggestyrelsen og tilbyder kvalificeret og målrettet sparring til virksomheder med ambitioner om vækst. Sparringen er uvildig, professionel og målrettet den enkelte virksomheds behov og potentiale, og tager udgangspunkt i virksomhedens dagligdag og udfordringer.

Mest Læste

Annonce