IDA: Skuffende at vækstplan udebliver

12/04/2011 14:43

Nick Allentoft

Godt at regeringen får styr på dansk økonomi, men vi savner en vækstplan, siger Ingeniørforeningens formand Ingeniørforeningen, IDA, hilser regeringens 2020 plan velkommen:

”Vækst og velfærd kræver offentlige investeringer i forskning og uddannelse m.m. Derfor er det fornuftigt, at vi får styr på den danske husholdningsøkonomi – nemlig den offentlige sektors,” siger IDA’s formand Frida Frost og fortsætter:

”Men lige nu foregår den økonomiske vækst og skabelsen af arbejdspladser i udlandet. Derfor er det stærkt skuffende, at regeringen ikke som ventet også fremlægger et vækstudspil. Arbejdspladserne vælter ud over de danske grænser til udlandet i sådan en hast, at vi ikke kan være passive længere. I øjeblikket mister vi ifølge Ingeniøren 14.000 industriarbejdspladser årligt – dobbelt så mange som for to år siden. Regeringen burde derfor for længst have fremlagt et vækstudspil. I IDA er vi ellers leveringsdygtig i mange gode forslag,” siger Frida Frost.

IDA vil følge den kommendes tids forhandlinger om 2020 planen med spænding:

”Vi håber, at politikerne på Christiansborg er fornuftige og lader sig inspirere af IDA’s forslag til en efterlønsreform. Forslaget kan bygge bro mellem fronterne i debatten og går bl.a. ud på at gøre efterlønnen afhængig af konjunkturerne og forholdet mellem udbud og efterspørgsel af arbejdskraft. Det giver lønmodtagerne tryghed i svære tider med høj arbejdsløshed, men øger arbejdsudbuddet i gode tider,” forklarer Frida Frost.

”Der er fremlagt et hav af reformforslag fra regeringen det sidste stykke tid, nu med 2020-planen som det sidste i rækken – men intet er blevet til virkelighed. Det virker som om, at alt for meget handler om politisk taktik. Det er ganske enkelt ikke godt nok og meget uheldigt for Danmarks fremtid.

Ingeniørforeningen opfordrer derfor til, at statsministeren viser ansvarlighed ved at udskrive et hurtigt valg, hvis der ikke bliver enighed om 2020-planen.

"Vi har ikke råd til at blive ved med at vente,” fastslår IDA’s formand, Frida Frost.
 

Mest Læste

Annonce