Indenrigsministeriet: Større råderum til kommunerne

Ledelse

18/1/12 11:27

Nick Allentoft

Offentlig Fornyelse og Velfærdspolitik er en ny afdeling under Økonoministeriet- og Indenrigsministeriet, der skal sørge for at føre regeringens moderniseringsreform og digitale politik ud i livet.

Den nye afdelingschef Marie Munk var før vicedirektør i IT- og Telestyrelsen og netop det digitale kommer til at spille en  nøglerolle i afdelingens samarbejde med kommunerne og regionerne, når regeringens moderniseringsreform skal genneføres.

De økonomiske rammer er beskedne i en krisetid, men alligevel satser Marie Munk og ministeriet på, at kommunerne vil få et større råderum til at arbejde i end tidligere.

- Der skal være et minimum af proceskrav og nye love. Og der skal satses på partnerskaber med kommunerne, fortæller Marie Munk.

Som et eksempel nævner hun den digitale selvbetjening i kommunerne.

- Det er et helt nyt mindset og holdningsændring, der skal sættes i gang. Jo mere digital selvbetjening borgerne benytter sig af, jo mere kan kommunerne tilbyde individuel service, så de kan imødegå de forskellige behov, der er i den enkelte kommune, forklarer Marie Munk.

Marie Munk mener, at i en krisetid, så kan kommunerne lære meget af den generelle teknologiske udvikling.

- Open Source, Wikipedia og andre digitale tiltag er ting, som der også kan udvikles i den offentlige sektor. Der skal et styrket fokus på den bevægelse.
Der er ansat knap 20 mennesker i den nye afdeling i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.