Indvandrere giver milliardoverskud

23/6/11 10:47

Nick Allentoft

Indvandrere og deres efterkommere er blevet en god indtægtskilde. De giver økonomisk overskud.

Flere indvandrere kommer i arbejde, og det skæpper i statskassen.
Nye tal fra Rockwool Fondens Forskningsenhed viser, at indvandrere og deres efterkommere i 2008 sikrede et overskud på 1,7 milliarder kroner.
En overraskende udvikling i forhold til 2004, hvor de tegnede sig for et underskud på 2,3 milliarder kroner.
Seniorforsker Marie Louise Schultz-Nielsen, der står bag undersøgelsen, siger, at forklaringen på fremgangen skal findes ved, at det lykkes for flere indvandrere at få fodfæste på arbejdsmarkedet.
- Undersøgelsen viser en betydelig fremgang i 2008 for indvandreres beskæftigelse. Jo bedre beskæftigelsen ser ud, jo mere falder indvandringens omkostninger også, siger hun og peger på, at det er en anden type indvandrere, der i dag kommer til landet end tidligere.
- Der kommer flere af familiemæssige årsager eller personer med en beskæftigelsesaftale, siger hun med henvisning til, at mellem 5 og 6 ud af 10 indvandrere de seneste år har været i beskæftigelse. Tidligere var det kun godt 3 ud af 10.
Også for gruppen af ikke-vestlige indvandrere går det den rigtige vej fra et underskud på 12,8 milliarder i 2004 til et underskud på 9,1 milliarder i 2008. Deres bidrag til samfundet er altså fortsat i negativ.
Og integrationsminister Søren Pind (V) mener da heller ikke, at den positive udvikling er grund nok til at læne sig tilbage.
- Det er naturligvis glædeligt, men vi er langt fra i mål: Vi skulle jo ideelt set gerne have et økonomisk plus i stedet for et minus ud af indvandringen, siger han.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.