Inviterer kommuner til at melde sig til frikommuneforsøget

27/12/2010 22:07

Nick Allentoft

Indenrigs- og Sundhedsministeren har netop sendt breve til alle landets 98 kommuner, hvor kommunerne bliver inviteret til at melde sig som frikommuner. Han håber på at finde fem ”kreative og modige kommuner” til at deltage i forsøget.

Se alle ansøgningerne

til frikommuneforsøget

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder har netop sendt julebreve af sted til landets 98 kommuner.

I brevene opfordrer han alle interesserede kommunalbestyrelser til at søge om at deres kommune bliver en af de fem frikommuner, der skal være med i det fire-årige frikommuneforsøg fra 1.januar 2012.
For at komme i betragtning til at blive frikommune skal kommunerne skitsere, hvilke ideer de har til forsøget.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder siger:

"Jeg håber, der er nogle kreative og modige kommuner, der melder sig på banen. Frikommuneforsøget er en chance for kommunerne til at vise, hvad det kommunale selvstyre kan, hvis kommunerne kan blive fri fra nogle af statens regler. Jeg er stærk tilhænger af det kommunale selvstyre, så jeg håber, vi finder nogle stjerner på den kommunale himmel, som kan lyse op og brede deres gode ideer til andre kommuner."


Tidslinje over frikommuneforsøget

* December 2010: Med finansloven vedtager regeringen, DF og Kristendemokraterne, at der skal gennemføres et frikommuneforsøg. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder inviterer alle kommuner til at melde sig som kandidater til forsøget.

* Foråret 2011: De fem kommuner, der skal deltage i frikommuneforsøget, bliver udvalgt af regeringen. Ansøgningsfristen for kommunerne er 9. marts.

* 1.januar 2012: Frikommuneforsøget går i gang og fortsætter fire år frem, hvorefter forsøget bliver evalueret af de fem frikommuner, KL og regeringen.

Mest Læste

Annonce