Inviterer kommuner til at melde sig til frikommuneforsøget

27/12/10 9:07

Nick Allentoft

Indenrigs- og Sundhedsministeren har netop sendt breve til alle landets 98 kommuner, hvor kommunerne bliver inviteret til at melde sig som frikommuner. Han håber på at finde fem ”kreative og modige kommuner” til at deltage i forsøget.

Se alle ansøgningerne

til frikommuneforsøget

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder har netop sendt julebreve af sted til landets 98 kommuner.

I brevene opfordrer han alle interesserede kommunalbestyrelser til at søge om at deres kommune bliver en af de fem frikommuner, der skal være med i det fire-årige frikommuneforsøg fra 1.januar 2012.
For at komme i betragtning til at blive frikommune skal kommunerne skitsere, hvilke ideer de har til forsøget.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder siger:

"Jeg håber, der er nogle kreative og modige kommuner, der melder sig på banen. Frikommuneforsøget er en chance for kommunerne til at vise, hvad det kommunale selvstyre kan, hvis kommunerne kan blive fri fra nogle af statens regler. Jeg er stærk tilhænger af det kommunale selvstyre, så jeg håber, vi finder nogle stjerner på den kommunale himmel, som kan lyse op og brede deres gode ideer til andre kommuner."


Tidslinje over frikommuneforsøget

* December 2010: Med finansloven vedtager regeringen, DF og Kristendemokraterne, at der skal gennemføres et frikommuneforsøg. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder inviterer alle kommuner til at melde sig som kandidater til forsøget.

* Foråret 2011: De fem kommuner, der skal deltage i frikommuneforsøget, bliver udvalgt af regeringen. Ansøgningsfristen for kommunerne er 9. marts.

* 1.januar 2012: Frikommuneforsøget går i gang og fortsætter fire år frem, hvorefter forsøget bliver evalueret af de fem frikommuner, KL og regeringen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.