It-leverandører vil give kommuner problemfri it

20/06/2011 00:00

Nick Allentoft

En række it-leverandører går nu sammen for at sikre, at danske kommuner fremover kan købe it-systemer fra forskellige leverandører, der med garanti fungerer sammen.

Det sker ved at etablere foreningen Kommunal Leverandør Forum Danmark, der vil udarbejde fælles spilleregler for integrationer mellem produkterne. Formålet er at fjerne administrativt bøvl og spild i kommunerne, så det offentlige kan bruge ressourcerne på nye og bedre it-løsninger.

”Kommunerne spilder i dag alt for mange penge på it-systemer, der ikke fungerer sammen. Derfor går vi nu sammen med andre it-leverandører om at udarbejde fælles spilleregler for integration og etablere en mærkningsordning, der garanterer, at leverandørernes it-system fungerer gnidningsfrit sammen. Det vil frigøre mange administrative ressourcer i kommunerne til at udvikle bedre it, i stedet for at bruge kræfterne på at håndtere problemer og manuelt flytte data mellem it-systemer,” siger Christian Torp, markedsdirektør i Fujitsu og initiativtager til foreningen Kommunal Leverandør Forum Danmark.

Fra kommunernes side bliver initiativet modtaget positivt.
”Det er et fantastisk godt initiativ. Vi støtter op om det og vil gøre vores til for at det bliver en succes. Når vi får bedre snitflader mellem systemerne bliver der åbnet for mere innovation i kommunerne. I dag bliver mange projekter lagt på hylden, f.eks. bedre selvbetjenings-løsninger til borgerne, fordi ressourcerne bliver brugt på håndtering af data mellem systemer, der ikke er kompatible,” siger Thomas Christiansen, markedsdirektør i kommunernes fælles it-selskab, KOMBIT.Kommunal Leverandør Forum Danmark vil udarbejde en mærkningsordning for alle godkendte løsninger, så det er klart og tydeligt for de offentlige kunder, hvorvidt et produkt er fuldt ud kompatibelt eller ej. Kontrollen af mærkningsordningen vil ligge hos kommunerne. Det betyder, at et produkt ikke kan godkendes til mærkning, med mindre der hos mindst én kommune findes integrationer, som understøtter kommunens målsætning med integrationen.

Foruden Fujitsu står it-leverandørerne Pentia, Convergens, Symfoni, Geograf, Medialogic, Silkeborg Data og Dafolo bag initiativet. Initiativtagerne til foreningen inviterer alle it-leverandører til den offentlige sektor til at tage del i arbejdet.

”Vi håber på, at så mange som muligt vil være med. Dette initiativ vil i høj grad fungere som et itsamarbejdsforum, hvor problemer kan blive diskuteret og løst, så vi kan levere noget bedre, end kommunerne kan vælge i dag – navnlig fuldt ud integrationsklare produkter,” siger Christian Torp, formand for den nye forening.

Kommunal Leverandør Forum Danmark vil samtidig invitere kommuner, brancheforeninger, myndigheder og rådgivere til at samarbejde om udviklingen af de nye spilleregler.

”Vi ønsker det bredest mulige samarbejde med alle involverede parter, så vi får de bedst mulige løsninger. Formålet med initiativet er at rydde problemer og forhindringer i vejen, så vi kan bruge kræfterne på at udvikle bedre it,” siger Christian Torp.
 

Mest Læste

Annonce