Jan Topp Rasmussen ny direktør for IT-drift

07/02/2011 11:47

Nick Allentoft

Region Syddanmark har i dag ansat Jan Topp Rasmussen, der får ansvaret for IT-drift. Sammen med direktør Gry Ellerbæk Ørndrup får Jan ansvaret for at levere IT til alle Region Syddanmarks 25.000 medarbejdere.

- Vi har valgt netop Jan, fordi vi er sikre på, at han og Gry kan agere i den store forandringsproces, der finder sted lige nu. De har det, der skal til for at institutionerne, sygehusene og medarbejderne i IT føler, at det kan lykkes. Samtidig har det været vigtigt for os at finde et godt makkerpar, der komplementerer hinanden og som samtidig kan fremstå som et stærkt team, siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen, som de to IT-direktører refererer til.

Ny IT-organisation
Ansættelserne sker i forbindelse med en større omorganisering af IT-staben. Fra tidligere at have været en stab bestående af fem afdelinger, bliver afdelingen nu fremover organiseret i to overordnede områder, IT-udvikling og IT-service, der hver ledes af en direktør. Det gøres for at skabe bedre stabilitet og effektivitet i driften, bedre samarbejde mellem IT lokalt og centralt, skabe en bedre økonomistyring samt for at sikre en sammenhængende opgave- og leverancestyring.

42-årige Jan Topp Rasmussen arbejder pt. som afdelingschef i Region Syddanmarks IT-stab. Han er uddannet cand. mag. i idræt og sundhed samt historie og har i de seneste 10 år beskæftiget sig med ledelse og styring af globale og komplekse IT-løsninger, blandt andet med erfaring fra A.P. Møller - Mærsk.

Jan Topp Rasmussen har desuden arbejdet som projektchef hos KMD med ansvarsområde indenfor kommunesammenlægningen i 2006-2007.

Professionel og stabil kundeservice
- Jeg tror, jeg med min baggrund har en mulighed for at gøre en forskel. Jeg har erfaring med IT, men samtidig har jeg en humanistisk baggrund, som, jeg mener, giver flere ledelsesmæssige dimensioner. I Region Syddanmark skal vi levere en professionel og stabil service til vore kunder. Det kan vi kun, hvis vi i samarbejde med kunderne bliver bedre til at arbejde målrettet og prioritere opgaverne, for vi kan ikke løse det hele på én gang. Forandring af eksisterende processer og optimering af drift, kræver benhård prioritering, siger Jan Topp Rasmussen.

Jan bor i Odense sammen med sin hustru og deres to sønner på 12 og 14 år. I fritiden løber han og i maj måned skal han løbe maraton i Hamborg. Tidligere har han spillet fodbold i OBs 1. division og han bidrog i 1989 til OBs Danmarks Mestertitel. Han har spillet omkring 200 divisionskampe og var før det en del af ungdomslandsholdet.

Energi, ro og overblik
- Når vi peger på netop Jan, er det fordi, han i forvejen har et stort kendskab til vores organisation - både centralt, såvel som lokalt - og han har den energi, der er nødvendig for at lykkes. Gry har en meget stærk baggrund fra store koncerner som TDC og CSC, og har den nødvendige ro og det nødvendige overblik til at sikre fremdrift, fortsætter regionsdirektøren.

Jan Topp Rasmussen er i dag konstitueret direktør for IT-Service og tiltræder stillingen med øjeblikkelig virkning. Gry Ellerbæk Ørndrup tiltræder stillingen pr. 1. marts 2011.

CV- Jan Topp Rasmussen
Ansat i Region Syddanmark siden 16. august 2010

2008-2010: A.P. Møller - Mærsk

2005-2007: Projektchef i KMD

2004-2005: Mærsk Data

1989-1994: cand. mag. i idræt og sundhed samt historie

Bosat i Odense
Gift og har to børn
42 år

Mest Læste

Annonce