Johnny Hansen ny CEO for Better Place

04/03/2011 11:07

Nick Allentoft

Den tidligere adm. direktør for Arriva Skandinavien, Johnny Hansen, påtager sig lederskabet af Better Place Danmark, mens selskabet forbereder lanceringen af sin danske prissætning og abonnementsmodel ved åbningen af det nye Better Place Center i Hellerup, den 3. marts. Johnny Hansen vil referere direkte til Shai Agassi, grundlægger af og CEO i Better Place.

"Jeg er meget glad for at kunne offentliggøre ansættelsen af Johnny som ny CEO i Better Place Danmark," siger Shai Agassi. "Johnny har med sin iværksætterånd og lederskab været drivkraften i at gøre Arriva til det største private transportselskab i Skandinavien. Jeg er overbevist om, at Johnny med samme energi og indsats kan sikre Better Place stor succes i Danmark."

Johnny Hansens karriere i Arriva (dengang busselskabet Bus Danmark A/S) startede, da han i 1992 blev ansat som vicedirektør. Han blev udnævnt til adm. direktør i 2000 og førte samme år Bus Danmark frem til et driftsresultat på 900 millioner kroner. I dag er Arriva Skandinavien det største private transportselskab i Skandinavien med en årlig indtægt på over 4 milliarder kroner og mere end 7.000 medarbejdere.

"Det er en enestående mulighed at sætte sig i chefstolen for Better Place Danmark på et så vigtigt tidspunkt for Better Place og for elbilerne i Danmark,” siger Johnny Hansen. "I denne uge åbner vi Europas første oplevelsescenter for elbiler i Hellerup, og sidst på året sætter vi vores danske elbil-netværk i drift, og de første elbiler kommer på vejene. Vi står foran en transportrevolution i Danmark, og jeg ser frem til at stå i spidsen for det selskab, der er længst fremme i at kunne tilbyde en let, bekvem og bæredygtig hverdag med elbiler. Jeg vil opfordre alle til at komme forbi Better Place Center og se, hvad vi har at tilbyde."

Morten Leth, der er fungerende CEO i Better Place Danmark, fortsætter som viceadministrerende direktør i tillæg til sin titel som CFO.

"Jeg vil gerne takke Morten Leth for den store arbejdsindsats, han har leveret som fungerende CEO," siger Shai Agassi. "Mortens dygtige ledelse har sat os i en stærkere position end nogensinde."

Johnny Hansen starter som CEO i Better Place Danmark den 1. april, 2011.

Om Better Place

Better Place Global blev stiftet af Shai Agassi i 2007 og har hovedsæde i Palo Alto, Californien. I Danmark etablerede Better Place sig 1. februar 2009 og beskæftiger i dag 72 medarbejdere. Better Place Danmark har et kapitalgrundlag på 103 mio. euro og ejes af Better Place Global og DONG Energy, som er mindretalsaktionær. Better Place’s mission er at være Danmarks førende udbyder af services til elbiler og dermed bidrage til at accelerere et skift til bæredygtig transport. Better Place udbyder en infrastruktur og en række services, som gør en elbil økonomisk attraktiv at købe, let at bruge og fantastisk at eje. Det er en kæmpe udfordring, som kræver nye løsninger og samarbejder inden for alle grene af det nye, globale transport-økosystem.

Mest Læste

Annonce