Jørgen Krogh i Hernings topledelse

08/02/2011 10:45

Nick Allentoft

Økonomi- og Erhvervsudvalget har ansat kultur- og fritidschef Jørgen Krogh som ny direktør for By, Erhverv og Kultur.

Den 21. februar sætter Herning Kommunes kultur- og fritidschef Jørgen Krogh sig i stolen som ny direktør for By, Erhverv og Kultur (BEK). Jørgen Krogh er uddannet cand. scient. fra Århus Universitet og har gennem de seneste syv år være ansvarlig for kommunens kultur- og fritidsafdeling.

Pondus og tæft

Ifølge borgmester Lars Krarup (V) har Herning Kommune fået en mand med ledelsesmæssig pondus, stor faglig indsigt og en sjælden evne til at skabe udvikling og sammenhæng i opgaveløsningen. Egenskaber, som er nødvendige, hvis Herning som by og kommune skal beholde førertrøjen på erhvervs- og kulturområdet.
Jørgen Krogh er et meget dynamisk og visionært menneske, som er vellidt og respekteret af sine kolleger og samarbejdspartnere. Han er gjort af det stof, som kendetegner en dygtig leder her i Herning. Derfor er vi trygge ved at overlade ham ansvaret for en forvaltning, som er dagsordensættende på kultur-, uddannelses- og erhvervsområdet.
- Ikke alene i Herning og Region Midt men også på landsplan, siger Lars Krarup.

Faglig ballast

Herning Kommunes borgmester peger bl.a. på Jørgen Kroghs erfaring gennem syv år som kultur- og fritidschef. En stilling, som kræver stor gennemslagskraft og et godt netværk. På erfaringssiden tæller også, at Jørgen Krogh er tidligere højskoleforstander, hvor han ud over den daglige ledelse også har virket som kulturarrangør, foredragsholder, kursusudvikler og underviser.

Lytte og lære

Det er en mand med drive og mod, som nu overtager roret i BEK.
- Den innovationskraft og handlekraft som kendetegner Herning passer godt med min filosofi. Jeg vil komme med engagement, drive og mod til at udfordre. Jeg vil gerne være med til at flytte mennesker - men også selv lade mig flytte. Derfor kommer jeg også med ydmyghed, for BEK er en forvaltning med en stab af super dygtige og meget dedikerede medarbejdere. Medarbejdere, jeg vil lytte til og lære af, fortæller Jørgen Krogh.

Drible mange bolde

Som ny direktør for BEK kommer Jørgen Krogh til at stå i spidsen for implementeringen af kommunens erhvervsstrategi. Samtidig skal han sammen med sin forvaltning drible de mange bolde på kultur- og eventområdet, hvor Herning især har markeret sig inden for idræt og musik.

Samarbejde på tværs

- At komme i mål med de mange projekter kræver samarbejde på tværs af afdelingerne i BEK. Synergierne af denne samarbejdskultur er ved at materialisere sig. Næste skridt er, at denne kultur spredes til hele den kommunale administration. Derfor vil jeg invitere til samarbejde på tværs af forvaltningerne. Dette samarbejde involverer også vores eksterne partnere, hvorfor jeg ville fortsætte den gode dialog. Vi skal holde fast i det, vi er stærke til og samtidig skal vi finde hinanden i en fælles retning, siger Jørgen Krogh.

Mest Læste

Annonce