KL: 100 mio til unge ledige

07/7/11 10:29

Nick Allentoft

KL hilser det velkommen, at et bredt flertal i Folketinget i går indgik en politisk aftale om en styrket indsats over for unge ledige. KL lægger især vægt på, at der med aftalen bliver bedre mulighed for uddannelse, jobrotation og fokus på flere praktikpladser.

”Det er godt, at Folketinget lever op til sit ansvar. For det er et stort samfundsproblem, at så mange unge ikke kan finde arbejde. Denne aftale løser ikke ungdomsarbejdsløsheden, men den skærper fokus på de unge”, siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Aftalen indeholder 12 initiativer til i alt 100 mio. kr. og er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne.

KL lægger især vægt på initiativerne omkring målrettet uddannelse af unge, jobrotation og en intensiveret kampagne for flere praktikpladser.

”Det er selvfølgelig usikkert, om endnu en kampagne kan løse det store problem med manglen på praktikpladser i de private virksomheder. Men det er da værd at prøve”, siger Erik Nielsen.

Et tidligere forslag fra regeringen om, at unge ledige skulle til endnu flere obligatoriske samtaler med jobcenteret er ikke med i aftalen.

”KL er glad for, at man har droppet det forslag. De unge har brug for jobsamtaler med en virksomhed, de har ikke brug for flere standardiserede samtaler med jobcenteret”, siger Erik Nielsen.

Denne politiske aftale er en udvidelse af de to tidligere ungepakker, som KL sammen med kommunerne allerede er godt i gang med at føre ud i livet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.