KL: Beskæftigelsesindsatsen ligger godt i kommunerne

12/10/10 9:56

Nick Allentoft

”Både de ledige og hele samfundet har gavn af, at beskæftigelsesindsatsen og aktiveringen af alle ledige ligger i kommunerne. For kommunerne har en meget stor interesse i at hjælpe de ledige i job hurtigst muligt”, siger formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Erik Nielsen. KL afviser derfor LO og DA, der vil have ansvaret for aktiveringen af de ledige fjernet fra kommunerne.

"Det er en vild overreaktion fra LO og DA, fordi der er skabt strid om lovligheden af en særlig type aktivering af ledige i Københavns Kommune. Den aktuelle sag handler i øvrigt om aktivering af kontanthjælpsmodtagere, og dermed slet ikke om de ændringer, der betød, at kommunerne overtog ansvaret for de forsikrede ledige", siger Erik Nielsen.

"Kommunerne gør det faktisk ganske godt. Siden jobcentrene blev skabt, har kommunerne leveret den meget aktive beskæftigelsesindsats, som Folketinget ønsker", siger Erik Nielsen.

"I jobcentrene har de ledige krav på aktivering ifølge en række minimumsrettigheder, og staten udbetaler refusion ifølge disse aktiveringsregler. Hvis der er kommuner, hvor der er tvivl om, hvorvidt et tilbud følger reglerne eller ej, så skal det selvfølgelig undersøges", siger Erik Nielsen.

Men KL mener dog, at der er grund til at se nærmere på den måde, reglerne for statslig refusion er skruet sammen på.

"Der er indbygget en del problemer i det nuværende refusionssystem. KL har tidligere advaret staten mod farerne i den såkaldte differentierede fusionsmodel. En refusion på 65 procent for alle, der er i aktivering, og 35 pct. for de passive giver risiko for en skævvridning af indsatsen. Det ser vi gerne bedre afbalanceret", siger Erik Nielsen.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.