KL efterlyser handlekraft fra Folketinget

24/3/11 11:35

Nick Allentoft

Christiansborg-politikerne har ladet sig lamme af udsigten til et folketingsvalg, siger kommunernes formand. Regeringen og Folketinget har ladet sig handlingslamme af udsigten til det snarlige folketingsvalg. Og det har forhindret nødvendige reformer og besparelser på statens budgetter, beklager Kommunernes Landsforening.

- Der er hårdt brug for reformer, men det går for langsomt. Det går ikke, at Christiansborg er fuldstændig stivfrossen, når det gælder det politiske reformarbejde. Tilsyneladende har regeringen og Folketinget bevilget sig selv et sabbatår, siger KL-formanden Jan Trøjborg (S) i sin tale ved kommunernes årsmøde i Aalborg.
Han påpeger, at kommunerne har bidraget til den økonomiske genopretning blandt andet med lukninger af skoler, personalefyringer og med skrappe effektiviseringer.
- Jeg synes, regeringen har et problem. Den vil gennemføre en hård opbremsning i økonomien. Det er godt, og det skal den have ros for. Det var absolut nødvendigt, og det kræver mod at gå på banen med det budskab. Men regeringen mangler at vise, at den også er i stand til at prioritere og styre statens egne udgifter, siger Jan Trøjborg.
Horsens-borgmesteren kritiserer regeringen for at bebyrde kommunerne med nye regler og øget kontrol, som kun skaber mere bureaukrati.
- Vi har ikke brug for mere administrativ kontrol. Vi har brug for, at regeringen holder sine løfter og fjerner de regler, der er med til at presse udgifterne op, siger KL-formanden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.