KL tilfreds med delaftale om beskæftigelse

21/11/11 1:08

Nick Allentoft

KL har længe talt for en mere effektiv beskæftigelsesindsats, der gør en større forskel for den enkelte ledige. Derfor bakker KL op om hovedelementer i delaftalen: ”Bedre vilkår for ledige”, som regeringspartierne og Enhedslisten indgik i weekenden.

”KL er helt enig i, at der ikke skal ske aktivering for aktiveringens skyld. Derfor er det godt, at aftalen sætter større fokus på opkvalificering og uddannelse i beskæftigelsesindsatsen. Her er det vigtigt, at indsatsen er jobrettet,” siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

”Det er også en god ide at bløde op på de ret stive regler for langvarige kontanthjælpsmodtagere. Det ville give jobcentrene bedre mulighed for at gennemføre en effektiv indsats for de ledige, der er længst fra arbejdsmarkedet,” siger Erik Nielsen.

KL er yderst tilfreds med, at det indgår i aftalen, at der skal være mere frihed til at tilrettelægge en individuel indsats for den enkelte ledige. Det er et helt rigtigt skridt af fjerne det obligatoriske krav om brug af anden aktør for akademikere. Ikke fordi KL er imod private aktører i beskæftigelsesindsatsen. Der er brug for alle gode kræfter, men opgaven skal løses af den, der kan klare det bedst og billigst.

”KL glæder sig til det videre samarbejde med regeringen om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen under overskrifterne ”bedre vilkår og resultater for de ledige”. Der skal fokus på jobrettet opkvalificering og større frihed til kommunerne, så ressourcerne bruges med størst mulig effekt,” siger Erik Nielsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.