KMD: Prisaftale er fornuftig

02/2/12 1:39

Nick Allentoft

KMD's priser fra år 2009 til 2012 skal undersøges ned i de mindste detaljer af KOMBIT. KOMBIT er foreløbig igang med at indhente data om det fakturerede forbrug fra seks repræsentative kommuner, men noget tyder på, at man holder lidt i "håndbremsen" i KMD.

KOMBIT blev oprettet for blandt andet at kunne overvåge, om  transitionsaftalen efter salget af KMD blev overholdt.

Den regulerer hvor store prisstigninger KMD må lave på 17 monopol-systemer til kommunerne.

Formanden for Foreningen af Kommunale It-chefer, Jørgen Kristensen, har til Computerworld udtalt, at der hærger en krig om KMDs priser netop nu.

Hans vurdering er lidt firkantet sagt, at KMD i dag er presset på prisen på områder, hvor der er kommet konkurrence, som eksempelvis ERP-området, derfor skal der hentes penge andre steder.

Hvad er KMDs kommentar til KOMBIT-undersøgelsen?

- Idet KOMBIT undersøgelsen er vi i gang med at se på det og udfærdige svar til kommunerne, så jeg kan ikke hjælpe dig med mere end det lige nu, siger Christoffer Hellmann, Pressechef i KMD, til DenOffentligeSektor.dk

Hvad mener KMD om kommunernes kritik af de høje priser?

- Priserne reguleres af den såkaldte Transitionsaftale. Transitionsaftalen blev indgået mellem KMD og KL som tidligere ejer, inden KMD blev sat til salg. I KMD anser vi aftalen som fornuftig, da den regulerer og skaber klarhed over vilkår som priser, produktkvalitet, med videre. KMD holder sig naturligvis inden for de rammer, der er lagt i Transitionsaftalen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.