København bygger for 1,5 mia. til børnene

19/9/11 6:58

Nick Allentoft

Hele syv partier har søndag aften indgået et bredt budgetforlig på Københavns Rådhus.

Et bredt flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, De Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance på Københavns Rådhus har søndag aften indgået et budgetforlig for 2012.
I den nye aftale afsættes der et historisk højt beløb til at bygge nye daginstitutioner og skoler i hovedstaden.
Helt nøjagtigt drejer det sig om næsten 1,5 milliarder kroner til omkring 1900 nye børne- og vuggestuepladser, 420 nye fritidshjemspladser og en ny skole på Østerbro.
- Syv partier på Rådhuset har i dag taget ansvar for at sikre, at der er plads til byens børn. Det er jeg meget glad for. Vi sætter også flere penge af til faglighed i folkeskolerne, herunder flere timer i dansk og idræt. Og så lægger vi rammerne for en ny ambitiøs vækst- og erhvervspolitik i København, siger overborgmester Frank Jensen (S).
Baggrunden for de store investeringer er en voldsom befolkningstilvækst. Hver måned kommer 1.000 nye borgere til byen - 100 af dem er børn.
Og der er da også kun tilfredshed at spore hos parterne bag forliget.
- Det er vigtigt for Dansk Folkeparti, at vi er med til at sikre fortsat pasning af vores børn og en udbygning af skolerne. Desuden er vi meget tilfredse med tiltagene på sundheds- og ældreområderne, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Carl-Christian Ebbesen.
Budgetforliget indeholder desuden en erhvervs- og vækstpakke, der nedsætter selskabsskatten med 0,2 promille og skruer op for hastigheden ved anlægsarbejder og sagsbehandlingstider, en moderne omlægning af Københavns jobindsats, ligesom der sættes penge af til forbedring af over 20 cykelveje.
- Kombinationen af penge til vækst, herunder til kreativ vækst, beskæftigelse sammenholdt med aftalen om en økonomisk ansvarlig 2025-plan gør aftalen til et budget efter de radikales hjerte. Det er tilmed et bredt forlig, så vi glæder os til det næste års samarbejde på Rådhuset, siger Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.