København får dobbelt så mange P-pladser til elbiler

31/1/12 12:48

Nick Allentoft

Det bliver lettere at være elbilist i København, for nu fordobles antallet af parkeringspladser til elbiler i Københavns Kommune. Det er elbiloperatøren Better Place, som i løbet af de kommende måneder stiller 50 ladestandere op med to strømudtag på hver, og dermed bliver der mere end 200 parkeringspladser med mulighed for at lade sin elbil – mod godt 100 pladser i dag.

De nye ladestandere bliver fordelt på 25 forskellige lokaliteter rundt om i København. Med en fordobling af P-pladser dedikeret til elbiler, bliver elbilen nu mere tilgængelig for dem som bor i lejlighed og ikke råder over deres egen parkeringsplads.

”Vi oplever dagligt en stor interesse fra Københavnere, som gerne vil have en elbil, men som mangler et sted de kan oplade den. Derfor glæder vi os meget over at elbilen nu bliver tilgængelig for endnu flere”, lyder det fra Susanne Tolstrup, Kommunikationsdirektør i Better Place, som også understreger, at Københavns Kommune er behjælpelige, når interesserede kunder henvender sig og spørger til muligheden for at få en offentlig ladestander stillet op i umiddelbar nærhed af deres hjem.

Den praksis er enestående i Danmark, men hos Københavns Kommune er man indstillet på at hjælpe elbilen godt på vej:

”Elbiler skal præge gadebilledet fremover. De er en forudsætning for vores vision om et CO2-neutralt København i 2025. Derfor vil vi skabe de bedste rammer for, at borgere og virksomheder kan køre i elbiler, og fremme samarbejde og teknologi på området”, lyder det fra Ayfer Baykal (SF), Teknik og Miljøborgmester i Københavns Kommune.

Det er især i byerne at elbiler har et stort potentiale, da de hverken støjer eller udleder skadelige partikler.

Til april suppleres ladestanderne med et nationalt netværk af batteriskiftestationer. Her kan batteriet skiftes på mindre end fem minutter i en automatisk proces, uden bilisten behøver at stige ud af bilen. Netværket af skiftestationer giver sammen med ladestanderne mulighed for at køre hele landet rundt i elbil, og gør nu elbilen til et reelt alternativ til benzin- og dieseldrevne køretøjer.

Salget af Renault Fluence Z.E., verdens første elbil med udskifteligt batteri, begynder i weekenden 4.-5. februar.


Læs mere om elbiler og Better Place på www.danmark.betterplace.com,hvor du også kan se et kort over ladestandere og batteriskiftestationer.
/Better Place Danmark/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.