København får dobbelt så mange P-pladser til elbiler

31/01/2012 13:48

Nick Allentoft

Det bliver lettere at være elbilist i København, for nu fordobles antallet af parkeringspladser til elbiler i Københavns Kommune. Det er elbiloperatøren Better Place, som i løbet af de kommende måneder stiller 50 ladestandere op med to strømudtag på hver, og dermed bliver der mere end 200 parkeringspladser med mulighed for at lade sin elbil – mod godt 100 pladser i dag.

De nye ladestandere bliver fordelt på 25 forskellige lokaliteter rundt om i København. Med en fordobling af P-pladser dedikeret til elbiler, bliver elbilen nu mere tilgængelig for dem som bor i lejlighed og ikke råder over deres egen parkeringsplads.

”Vi oplever dagligt en stor interesse fra Københavnere, som gerne vil have en elbil, men som mangler et sted de kan oplade den. Derfor glæder vi os meget over at elbilen nu bliver tilgængelig for endnu flere”, lyder det fra Susanne Tolstrup, Kommunikationsdirektør i Better Place, som også understreger, at Københavns Kommune er behjælpelige, når interesserede kunder henvender sig og spørger til muligheden for at få en offentlig ladestander stillet op i umiddelbar nærhed af deres hjem.

Den praksis er enestående i Danmark, men hos Københavns Kommune er man indstillet på at hjælpe elbilen godt på vej:

”Elbiler skal præge gadebilledet fremover. De er en forudsætning for vores vision om et CO2-neutralt København i 2025. Derfor vil vi skabe de bedste rammer for, at borgere og virksomheder kan køre i elbiler, og fremme samarbejde og teknologi på området”, lyder det fra Ayfer Baykal (SF), Teknik og Miljøborgmester i Københavns Kommune.

Det er især i byerne at elbiler har et stort potentiale, da de hverken støjer eller udleder skadelige partikler.

Til april suppleres ladestanderne med et nationalt netværk af batteriskiftestationer. Her kan batteriet skiftes på mindre end fem minutter i en automatisk proces, uden bilisten behøver at stige ud af bilen. Netværket af skiftestationer giver sammen med ladestanderne mulighed for at køre hele landet rundt i elbil, og gør nu elbilen til et reelt alternativ til benzin- og dieseldrevne køretøjer.

Salget af Renault Fluence Z.E., verdens første elbil med udskifteligt batteri, begynder i weekenden 4.-5. februar.


Læs mere om elbiler og Better Place på www.danmark.betterplace.com,hvor du også kan se et kort over ladestandere og batteriskiftestationer.
/Better Place Danmark/

Mest Læste

Annonce