Køge: Svend Tabor ny social- og sundhedsdirektør

22/6/10 10:00

Nick Allentoft

Den 2. august 2010 overtager Svend Tabor den ledige stilling som social- og sundhedsdirektør i Køge Kommune. Den nye direktør har de seneste fem år haft en tilsvarende stilling i Solrød Kommune med ansvar for netop det sociale område og sundhed.

Der flytter en solid portion erfaring med ind på Køge Rådhus, når den nye social- og sundhedsdirektør har første arbejdsdag efter sommerferien. 48-årige Svend Tabors karriere tæller en engageret indsats i seks kommuner – deriblandt den tidligere Skovbo Kommune – hvor fællesnævneren netop har været ledelse på det sociale område. Senest har han siden 2005 været direktør i Solrød Kommune, hvor opgaveporteføljen udover det sociale område og sundhedsområdet også har dækket arbejdsmarkedet og kulturen.

”Jeg er rigtig glad for at have fået Svend med på holdet. Kombinationen af hans store indsigt i det sociale og sundhedsmæssige område og en stærk resultatorientering er værdifuld for os i udviklingen af Køge Kommunes service. Samtidig er Svend dygtig på et felt, der fylder meget hos os lige nu, nemlig arbejdet med økonomistyring og effektiviseringer – og nok så vigtigt har han erfaring med at involvere medarbejderne og have dialog med brugerne undervejs”, fortæller kommunaldirektør Peter Frost.

Med den nylige ændring af forvaltningsstrukturen i Køge Kommune kommer Svend Tabor til at stå i spidsen for sundhedsområdet, ældreområdet, specialområdet og det sociale område. Og i en tid, hvor kommunerne generelt er pressede af tilbagegangen i samfundsøkonomien, den demografiske udvikling, stigende forventninger til servicen og stram statslig styring, bliver der nok at se til for den nye direktør.

”Jeg betragter udfordringerne som et vilkår, og er sikker på, at vi nok skal matche kravene. Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet – og ikke mindst de muligheder, som det giver at være med fra starten i en ny forvaltning”, siger Svend Tabor.

Privat bor Svend i Vangede sammen med sin kone, konsulent og billedkunstner Lonni Hall, mens hans voksne datter er flyttet hjemmefra. I fritiden står den på tennis og badminton, mens interesser som musik, politik, kunst og Italien tager over, når pulsen skal være lidt roligere.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.