Køge: Svend Tabor ny social- og sundhedsdirektør

23/06/2010 00:00

Nick Allentoft

Den 2. august 2010 overtager Svend Tabor den ledige stilling som social- og sundhedsdirektør i Køge Kommune. Den nye direktør har de seneste fem år haft en tilsvarende stilling i Solrød Kommune med ansvar for netop det sociale område og sundhed.

Der flytter en solid portion erfaring med ind på Køge Rådhus, når den nye social- og sundhedsdirektør har første arbejdsdag efter sommerferien. 48-årige Svend Tabors karriere tæller en engageret indsats i seks kommuner – deriblandt den tidligere Skovbo Kommune – hvor fællesnævneren netop har været ledelse på det sociale område. Senest har han siden 2005 været direktør i Solrød Kommune, hvor opgaveporteføljen udover det sociale område og sundhedsområdet også har dækket arbejdsmarkedet og kulturen.

”Jeg er rigtig glad for at have fået Svend med på holdet. Kombinationen af hans store indsigt i det sociale og sundhedsmæssige område og en stærk resultatorientering er værdifuld for os i udviklingen af Køge Kommunes service. Samtidig er Svend dygtig på et felt, der fylder meget hos os lige nu, nemlig arbejdet med økonomistyring og effektiviseringer – og nok så vigtigt har han erfaring med at involvere medarbejderne og have dialog med brugerne undervejs”, fortæller kommunaldirektør Peter Frost.

Med den nylige ændring af forvaltningsstrukturen i Køge Kommune kommer Svend Tabor til at stå i spidsen for sundhedsområdet, ældreområdet, specialområdet og det sociale område. Og i en tid, hvor kommunerne generelt er pressede af tilbagegangen i samfundsøkonomien, den demografiske udvikling, stigende forventninger til servicen og stram statslig styring, bliver der nok at se til for den nye direktør.

”Jeg betragter udfordringerne som et vilkår, og er sikker på, at vi nok skal matche kravene. Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet – og ikke mindst de muligheder, som det giver at være med fra starten i en ny forvaltning”, siger Svend Tabor.

Privat bor Svend i Vangede sammen med sin kone, konsulent og billedkunstner Lonni Hall, mens hans voksne datter er flyttet hjemmefra. I fritiden står den på tennis og badminton, mens interesser som musik, politik, kunst og Italien tager over, når pulsen skal være lidt roligere.

Mest Læste

Annonce