Kommissionen stævner Danmark for forsinkede vandplaner

06/4/11 7:26

Nick Allentoft

EU-Kommissionen stævner nu Danmark og tre andre EU-lande, fordi de ikke har overholdt en formel tidsfrist i vandrammedirektivet. Vandplanerne skulle have været endeligt vedtaget senest den 22. december 2009. Læs også pressemeddelelse: Vandplaner klar til efteråret

Den offentlige høring af vandplanerne er netop slut. Men Kommissionen har i dag valgt at stævne Danmark for forsinkelsen af arbejdet med vandplanerne. De skulle have været endeligt vedtaget den 22. december 2009.

- Det er helt afgørende at slå fast, at stævningen fra EU-Kommissionen ikke handler om indholdet af vandplanerne. Vi stævnes, fordi vi har sprunget nogle formelle tidsfrister, som er i direktivet i forhold til forberedelsen af vandplanerne. Sagen handler alene om, at vi ikke har gjort os færdige med det forberedende og administrative arbejde i tide, siger miljøminister Karen Ellemann og fortsætter:

- Vi er med andre ord forsinkede på tekniske frister, men vi er ikke forsinkede i forhold til, hvornår vi får renere vand og natur. Vandrammedirektivets næste frist er den 12. december 2012, hvor vi skal være klar med indsatsen. Det er den centrale frist, og den overholder vi, siger ministeren.

Kommissionen forventes at trække sagen, når vandplanerne er endeligt vedtaget til efteråret.

Otte lande bagud
Danmark har ikke modtaget stævningen endnu. Den kommer formentlig først om nogle uger. De øvrige lande, der bliver stævnet er: Belgien, Grækenland og Portugal. Yderligere fire andre EU-lande har heller ikke offentliggjort de endelige vandplaner.

- Miljøministeriet vil hen over sommeren færdiggøre vandplanerne, så de kan vedtages til efteråret. Forsinkelsen vil ikke få betydning for den praktiske gennemførelse af vandrammedirektivet i Danmark. Vi har løbende informeret Kommissionen om, at vi har grebet tingene an på en meget grundig måde, hvor vi har gjort ekstra meget ud af forarbejdet, så planerne nu er gennemarbejdede og finansierede. Jeg tror, at det vil vise sig, at den danske tilgang er den mest solide, og Danmark vil stå stærkt, når resultatet gøres op, siger Karen Ellemann.

Vandplanerne skal sikre, at Danmark opfylder vandrammedirektivets krav om at skabe god økologisk tilstand i vandløb, søer og fjorde i 2015.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.