Kommunaldirektør løb med opmærksomheden

15/11/11 3:55

Nick Allentoft

Det blev Furesø's nye kommunaldirektør, Klaus Majgaard, der løb med opmærksomheden på konferencen om fremtidens offentlige lederskab. Med et engageret indlæg, der på én gang satte lederskabet på spidsen og kom med konkrete forslag til forbedringer formåede Majgaard at sætte dagsordenen fra dagens begyndelse.

- Den primære udfordring er ikke knapheden på ressourcer men en styringskamp, hvor kvaliteten af den dialog vi fører, er meget meget ringe. Der er i dag en dialog af ringe kvalitet, men hvis vi kunne tale sammen, så kunne vi også løse udfordringerne sammen, indledte Klaus Majgaard på topledernetværket FORUM's konference om fremtidens offentlige lederskab i sidste uge.

Læs Majgaards syv bud i Effektiviseringsstafetten her

Majgaard leverede næsten med en stand up komikers evne for ironi og scenebeskrivelser et oplæg, der satte det offentlige lederskab på spidsen både i kommunerne og mellem de mange offentlige aktører.
- Altså hvis jeg taler til mine medarbejdere om, hvor dygtige de er, så tænker de jo straks, ”så, nu kommer han med en eller anden abe til os,” sagde Majgaard, der mener at dialogen blandt andet er blevet dårlig, fordi alle skyder ansvaret rundt til hinanden.
- Jeg kalder det for det offentlige dilemmaspil. Altså her, hvor vi opstiller dilemmaer såsom ”vi har ingen penge”, ”vi skal levere varen”og så skyder vi samtidig ansvaret for at løse udfordringerne fra os. Tænk på Finansministeriet, der truer med at opløse selvstyret hvis ikke kommunerne leverer varen, påpegede kommunaldirektøen, og opstillede sine syv forslag til en bedre styringsdialog:

  • Anerkend hierarkiet som en kæde af læringsrum
  • Styr gennem langsigtede mål
  • Understøt sproglig diversitet og dynamik
  • Rehabilitér mundtligheden
  • Styr gennem partnerskaber
  • Disciplin gennem tillid
  • Kultiver evnen til nærvær og åbenhed
     
  • Læs mere om konferencen her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.