Kommunale medarbejdere bliver digitale ambassadører

23/1/12 9:36

Nick Allentoft

Flere dele af kontakten mellem kommune og borger bliver digital i de kommende år, og det er derfor naturligt, at kommunerne bruger de møder, de allerede har med borgerne til at informere om de mange digitale tilbud. Det kan fx være i daginstitutionen eller på genbrugspladsen.

”Vi skal hjælpe borgerne der, hvor de allerede er. På den måde kan vi informere borgerne, netop som de står og har brug for informationen, uden at det bliver ressourcekrævende for kommunen. Det vil være til alles fordel,” siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

For kommunerne gælder det altså om at være proaktive, når det handler om oplysning til borgerne.

”Eksempelvis skal nybagte forældre allerede i den første tid opskrive barnet til en daginstitutionsplads. Og i samme periode får de besøg af kommunens sundhedsplejersker. I flere kommuner er dette tænkt sammen, sådan, at når sundhedsplejerskerne informerer forældrene om bl.a. daginstitutionsplads, bliver forældrene gjort opmærksom på, at de kan klare ansøgningen digitalt på kommunens hjemmeside eller borger.dk,” siger Erik Nielsen.

De nybagte forældre kunne også med fordel gøres opmærksomme på de andre relevante ydelser som børnefamilieydelse, registrering af fødsel, faderskab, navngivning/dåb og lignende, og hvordan de kan klare disse ting via de digitale tilbud på tværs af den offentlige sektor.

Med de digitale tilbud håber kommunerne på at kunne levere en moderne service, der kan give borgerne større frihed til, hvornår de vil kontakte kommunen. Og med effektiviseringsgevinsten, som kommunerne kan opnå via den digitale kommunikationsform, kan der frigøres ressourcer til såkaldte varme hænder.

”Vores digitale tilbud skal selvfølgelig blive mere attraktive for borgere via øget brugervenlighed. Og mere attraktivt for kommunens administration via bedre integrationer til kommunens fagsystemer, så hele sagsbehandlingen klares via selvbetjeningsløsningen. Men erfaringer viser, at borgerne sagtens kan og vil benytte de digitale tilbud, hvis de bare kender til dem. Og de digitale indberetninger kan også allerede nu give gevinster for kommunens administration. Derfor skal vi sætte ind med oplysning om de digitale muligheder til borgerne – allerede før borgerne bliver opmærksom på deres behov for dem,” siger Erik Nielsen.
/KL Kommunikation/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.