Kommuner får hjælp til funktionsudbud

12/12/2011 10:42

Nick Allentoft

Udbudsrådet har offentliggjort et nyt værktøj til funktionsudbud, som skal hjælpe kommunale indkøbere med at lave funktionsudbud på hjælpemiddel-området.

Når kommunerne bruger funktionsudbud i stedet for traditionelle udbudsformer, får de private leverandører bedre muligheder for at nytænke opgaveløsningen. Det kan resulterer i kvalitetsforbedringer og effektiviseringer til glæde for borgerne og de pressede kommunale budgetter.

”Kommunernes budgetter er trængte. Derfor er der behov for at tænke nyt i det offentlige. Når man anvender funktionsudbud, kvitterer virksomhederne ved at udvikle opgaveløsningen, bringe ny teknologi i anvendelse og løfte servicen overfor borgeren. Derfor hjælper vi nu kommunerne,” siger Jørgen Lindegaard, formand for Udbudsrådet.

I dag er det kun få kommuner, der bruger funktionsudbud på hjælpemiddelområdet. Samtidig efterspørger kommunale indkøbere mere viden om funktionsudbud.

”Det er en skam, hvis det er manglende kendskab til funktionsudbud, der afholder kommunale indkøbere fra at bruge funktionskrav og dermed udnytte de muligheder for innovation og effektivisering, der ligger i et offentlig-privat samarbejde,” siger Jørgen Lindegaard, formand for Udbudsrådet.

Mest Læste

Annonce