Kommuner går fri efter Brønderslevsag

24/6/11 7:34

Nick Allentoft

Nordjyllands Politi vil ikke indlede en undersøgelse af kommunalt ansatte i forbindelse med Brønderslevsagen.

Der bliver ingen politisag mod ansatte i de kommuner, der var involveret i Brønderslev-sagen.
- Jeg finder ikke, at der er grundlag for en politimæssig undersøgelse, oplyser chefanklager Søren Gade.
Tirsdag blev den 42-årige Harry Antoft Larsen idømt forvaring og den 37-årige Tina Eva Jensen fik fire års fængsel for årelang mishandling af deres i alt 10 børn.
Familien flyttede fra kommune til kommune, og i forbindelse med en tv-udsendelse blev der rejst kritik af sagsbehandlingen i de involverede kommuner.
- Efter drøftelse med statsadvokat Kirsten Dyrman besluttede jeg derfor at foretage en nærmere vurdering, om de nu foreliggende oplysninger giver grundlag for en politimæssig undersøgelse, skriver chefanklager Søren Gade i pressemeddelelse.
Politiets chefanklager har især set på, om to bestemmelser kan være blevet overtrådt.
Den ene er straffelovens paragraf 157, der handler om offentligt ansatte, der udviser "grov eller oftere gentagen forsømmelse eller skødesløshed."
Desuden har anklageren set på kommunstyrelseslovens paragraf 61, der handler om kommunalbestyrelsesmedlemmer, "som groft tilsidesætter pligter, der følger af hvervet."
- På baggrund af denne vurdering finder jeg ikke, at der er grundlag for en politimæssig undersøgelse, da der ikke er rimelig formodning om strafbare forhold, skriver Søren Gade i pressemeddelelsen.
Chefanklageren har drøftet sin afgørelse med Statsadvokaten for Nord- og Østjylland, som er enig i hans afgørelse.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.