Kommunernes budgetter for 2012

05/12/11 10:35

Nick Allentoft

Kommunerne har vedtaget budgetterne for 2012, og den foreløbige opgørelse viser, at budgetterne lever op til økonomiaftalen med regeringen.

Resultatet af den foreløbige budgetopgørelse for 2012 viser, at kommunerne har budgetteret med serviceudgifter, der ligger under det aftalte niveau for 2012, mens de budgetterede anlægsinvesteringer ligger over det aftalte niveau for 2012.

Kommunernes prioritering af et højere niveau for anlægsinvesteringer harmonerer godt med regeringens ønsker om at kickstarte dansk økonomi i 2012.

Den foreløbige budgetopgørelse viser, at kommunerne samlet set overholder økonomiaftalen for 2012. På den baggrund har regeringen tilkendegivet over for KL, at det forventes, at det betingede bloktilskud på 3 mia. kr. kommer til udbetaling. Den endelige vurdering af kommunernes aftaleoverholdelse i budgetterne foretages på baggrund af de endelige budgettal, som Danmarks Statistik offentliggør i januar 2012.

Finansminister Bjarne Corydon udtaler:

- Jeg har med tilfredshed konstateret, at kommunerne har gjort en stor indsats for at leve op til økonomiaftalen for 2012. Kommunernes budgetter for 2012 viser, at kommunerne påtager sig et medansvar i den vanskelige økonomiske situation, og det høje investeringsniveau medvirker til en kickstart af dansk økonomi.

- Styr på økonomien i den offentlige sektor er afgørende for at signalere ansvarlighed om dansk økonomi. Derfor er det helt afgørende, at kommunerne sørger for at holde styr på udgifterne i 2012, så de vedtagne budgetter overholdes. Det kræver et skarpt fokus på økonomistyring i alle kommuner.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.