Kommunernes budgetter lever op til økonomiaftalen for 2012

19/01/2012 09:39

Nick Allentoft

Den endelige opgørelse af kommunernes budgetter for 2012 viser, at budgetterne lever op til økonomiaftalen med regeringen.

Kommunerne har budgetteret med serviceudgifter, der ligger under det aftalte niveau for 2012, mens de budgetterede anlægsinvesteringer ligger over det aftalte niveau for 2012. Det viser den endelige opgørelse af kommunernes budgetter for 2012 fra Danmarks Statistik, der netop er blevet offentliggjort.

Samlet overholder kommunernes budgetter økonomiaftalen for 2012, og det betingede bloktilskud på 3 mia. kr. kommer derfor til udbetaling.

Finansminister Bjarne Corydon siger:

"Budgetterne for 2012 viser, at kommunerne lever op til deres ansvar i den aktuelle økonomiske situation. Samtidig indebærer det høje investeringsniveau i kommunerne en fremrykning af offentlige investeringer, der er fuldt på linje med regeringens politik.

Men en ting er, at budgetterne samlet set ligger inden for det, der er aftalt for 2012. Noget er andet er, at kommunerne nu skal vise, at de også formår at leve op til de vedtagne budgetter. Det kræver et skarpt fokus på økonomistyring, og at der i alle kommuner er den fornødne respekt om den prioritering, som budgetterne afspejler. Derfor arbejder regeringen på en budgetlov, der skal sikre, at kommuner, regioner og stat også fremover har styr på økonomien."  

/Finansministeriet/

 

Mest Læste

Annonce