Kommunernes budgetter lever op til økonomiaftalen for 2012

19/1/12 8:39

Nick Allentoft

Den endelige opgørelse af kommunernes budgetter for 2012 viser, at budgetterne lever op til økonomiaftalen med regeringen.

Kommunerne har budgetteret med serviceudgifter, der ligger under det aftalte niveau for 2012, mens de budgetterede anlægsinvesteringer ligger over det aftalte niveau for 2012. Det viser den endelige opgørelse af kommunernes budgetter for 2012 fra Danmarks Statistik, der netop er blevet offentliggjort.

Samlet overholder kommunernes budgetter økonomiaftalen for 2012, og det betingede bloktilskud på 3 mia. kr. kommer derfor til udbetaling.

Finansminister Bjarne Corydon siger:

"Budgetterne for 2012 viser, at kommunerne lever op til deres ansvar i den aktuelle økonomiske situation. Samtidig indebærer det høje investeringsniveau i kommunerne en fremrykning af offentlige investeringer, der er fuldt på linje med regeringens politik.

Men en ting er, at budgetterne samlet set ligger inden for det, der er aftalt for 2012. Noget er andet er, at kommunerne nu skal vise, at de også formår at leve op til de vedtagne budgetter. Det kræver et skarpt fokus på økonomistyring, og at der i alle kommuner er den fornødne respekt om den prioritering, som budgetterne afspejler. Derfor arbejder regeringen på en budgetlov, der skal sikre, at kommuner, regioner og stat også fremover har styr på økonomien."  

/Finansministeriet/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.