Konkurrence- og Forbrugerredegørelse 2011: Gradvis bedre konkurrence- og forbrugerforhold

15/6/11 9:27

Nick Allentoft

Konkurrencen og forbrugerforholdene er gradvist forbedret siden første halvdel af 2000’erne. Konkurrencen er stærkest på varemarkederne, hvor gennemsigtigheden for forbrugerne også er størst. Det viser den første samlede konkurrence- og forbrugerredegørelse. En effektiv konkurrence og gode forbrugerforhold er en vigtig drivkraft for vækst i økonomien og for at skabe nye muligheder for forbrugerne. Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, siger:

Konkurrence- og Forbrugerredegørelse 2011 viser fremskridt for både konkurrencen og forbrugerforholdene. Det er glædeligt for forbrugerne, for virksomhederne og for samfundet som helhed.”

”En række lovændringer har forbedret rammevilkårene væsentligt i det sidste års tid. Med konkurrencepakken er der lagt op til yderligere forbedringer. Det er positivt. Lovgivningen spiller nemlig en stor rolle for konkurrencen og for samspillet mellem forbrugere og virksomheder.”

”Danske forbrugere har bedre basale regnefærdigheder, bedre adgang til internettet og bedre kendskab til forbrugerlovgivningen end forbrugerne i andre lande. Det giver dem gode muligheder, når de handler, og det kan styrke konkurrencen.”

”De danske priser er stadig højere end i sammenlignelige lande. Det gælder især priserne på serviceydelser. Det er blandt andet et resultat af, at mange serviceydelser ikke er udsat for international konkurrence. På varer er prisforskellen betydeligt mindre.”

”Vi kan se, at der er en sammenhæng mellem konkurrencen og forbrugernes oplevelse af, om et marked fungerer godt eller skidt. De serviceydelser, som forbrugerne er mest utilfredse med, er typisk udsat for et lavt konkurrencepres.”

”Det går fremad med konkurrencen om offentlige opgaver. Både kommuner og staten skabte mere konkurrence om opgaverne sidste år. Men der er stadig et stort potentiale. Erfaringerne viser, at skatteborgerne får mest for pengene, når der er konkurrence om opgaverne.”

Læs Konkurrence- og Forbrugerredegørelse 2011

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.