Konstruktiv debatkultur og kommunikation

Ledelse

20/6/13 7:38

I dag lancerer vi på DenOffentlige.dk første artikel i en lang række,  der skal udvide vores fokus på konstruktiv kommunikation - udgivet af RetorikMagasinet.

Professor i retorik ved Københavns Universitet, Christian Kock, indleder rækken med en vejledning til, hvordan vi kan spotte uskikkene i politisk argumentation. Vores politikere argumenterer mangelfuldt men forklædt, og dette fordummer og forvansker den offentlige debat. Vi skal som borgere være på vagt overfor dårlig offentlig argumentation, men dette kræver at vi har en fælles forståelse af, hvad der er god argumentation. Christian Kock har et kvalificeret bud på, hvordan vi som vælgere kan stille krav til vores politikere.

Læs Christian Kock: Den gode argumentations anatomi

Læs også snart næste artikel i rækken – interview med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der fortæller hvorfor hun mener, Debatten er blevet mindre relevant for borgerne.

Mediehuset DenOffentlige.dk bestræber sig på at bidrage til en levende, konstruktiv og udviklende debat i og omkring den offentlige sektor. Og her leverer netop RetorikMagasinet værdifuld indsigt, kvalificeret viden og vedkommende perspektivering indenfor et område der gennemsyrer vores samfund - retorikken.

Hvad overbeviser i kommunikation, og hvorfor? Hvordan fungerer den offentlige debat? Fungerer den overhovedet? Argumenterer vi godt, eller fortier, fordrejer og fordummer vi? Eller taler vi ganske enkelt forbi hinanden?

Sammen med RetorikMagasinet vil vi forsøge at sætte spot på tilstanden af debat- og kommunikationskulturen i Danmark.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.