Landets skoleelever har fået ny formand

27/3/11 9:04

Nick Allentoft

Landets 600.000 skoleelever har fået en ny formand. Det er den 14-årige Vera Rosenbeck fra Roskilde, som nu skal tale på vegne af eleverne i kampen om skolen. Læs også nyheden: 14-arig pige ny formand for 600.000 elever

Søndag valgte 340 skoleelever på Danske Skoleelevers Generalforsamling en ny formand for

organisationen. Og valget faldt i tillidsafstemning på den 14 årige Vera Rosenbeck, der nu skal være elevernes stemme i debatten om fremtidens skole.

,,Jeg stillede op til formand, fordi jeg har siddet for længe i et uddannelsessystem, der ikke inddrager eleverne nok i den daglige undervisning. Som elev har vi ret til at blive hørt i vores dagligdag, og det mener jeg er vigtigt at sætte politisk fokus på, ’’ siger Vera Rosenbeck

,,Jeg to klare mærkesager som formand; undervisningsmiljøet, og de jordnære problemer med elendige vikarer, for dårlig uddannede lærere og for få timer på de danske skoler. Elever skal ikke længere finde sig i at sidde i et klasselokale med skimmelsvamp. De skal heller ikke finde sig i at blive undervist af anderangs vikarer, der ikke har taget nogen uddannelse inden for lærerfaget. Eleverne har ret til ordentlige forhold, og det vil jeg arbejde for’’

På Generalforsamlingen var undervisningsminister Troels Lund Poulsen gæstetaler, og han havde kun rosende ord og store forhåbninger med til den nye formand.

,,Jeg glæder mig til et tæt samarbejde – jeg har stor tillid dig og jer,’’ sagde ministeren i en tale, der blandt andet fastslog vigtigheden af elevdemokrati.

Vera Rosenbeck afløser den 16 årige Troels Boldt Rømer, der stopper som følge af, at han skal starte på gymnasiet efter sommerferien og derfor må forlade grundskoleelevernes organisation.

Blå bog for Vera Rosenbeck:

- Født d. 14/6 - 1996

- Går på Trekroner Skole i Roskilde

- Har været elevrådsaktiv siden 7 klasse

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.