Lav retningslinjer for hadesider

29/11/11 7:53

Nick Allentoft

Det kan få store personlige konsekvenser, hvis man bliver hængt ud på nettet. Derfor skal kommunerne sørge for at have et beredskab, så de kan hjælpe ansatte, der kommer i klemme. Det fremgår af HK´s hjemmeside.

En hjemmeside, hvor offentligt ansatte bliver hængt ud med navn, adresse og andre oplysninger, har skabt stor diskussion omkring hvor meget offentligt ansatte skal kunne tåle.

Derfor anbefaler HK/Kommunals arbejdsmiljøekspert nu kommuner og regioner at lave retningslinjer for, hvordan man vil håndtere sager, hvor medarbejdere bliver hængt ud på nettet.

- Det er arbejdsgiverens ansvar at sørge for, at ansatte, der bliver hængt ud på nettet, får den hjælp og støtte, som de har behov for. Og det kan hjælpe gevaldigt, hvis man har et sæt retningslinjer i skuffen, som man kan hive frem og gå ud fra, hvis en medarbejder ender i gabestokken, siger Niels Jakobsen.

Tag det ikke personligt
Ifølge arbejdsmiljøeksperten er det især vigtigt, at arbejdsgiverne har en plan for, hvem der skal kontakte de relevante myndigheder, hvis ansatte bliver udsat for personangreb, ligesom det også er vigtigt at have et beredskab klart, til at hjælpe, hvis det skulle gå ud over en ansat psykisk eller fysisk.

- Det bliver desværre mere og mere almindeligt, at borgere ser sig sure på en offentlig ansat, og derfor begynder at rette personlige angreb mod ham eller hende. Men det gør det ikke mere acceptabelt, siger Niels Jakobsen, og tilføjer:

- Men selvom det er ens navn, der pludselig står på en hadeside på nettet, så vil det altid være arbejdsgiverens ansvar at komme det til livs. Det er ikke nemt, men forsøg ikke at tage det personligt, lyder rådet fra Niels Jakobsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.