Let bøvlet for foreningerne

Velfærd

03/9/13 4:31

Samspillet med kommunen er den største faktor for bøvl i landets idrætsforeninger. Lav een indgang til kommunen, opfordrer DIF-formand, Niels Nygaard, i ny blogstafet på DenOffentlige.dk.
"Den tredie sektor" er en stadig mere brugt betegnelse for landets frivillige, som de senere år er blevet mere og mere centrale for indretningen af fremtidens velfærdssamfund. Men frivillige er alt andet end en ressource, der kan flyttes rundt på som tal i et budget. Derfor lancerer Mediehuset DenOffentlige nu en ny blogstafet med fokus på frivillige og frivillighed.    "Med frivilligheds-stafetten vil vi skabe et rum for det, man efterhånden kalder frivillig-sektoren," fortæller Freja Eriksen, der er ansvarlig for DenOffentlige's blogstafetter. 

Med Frivillig-stafetten får frivillig-sektoren nu en platform på DenOffentlige.dk, hvor debatten om frivillighedens fremtid vil folde sig ud. DIFs formand, Niels Nygaard, er den første skribent, og han er klar i sin opfordring både til kommuner og danskere. 

  Klar opfordring til kommunerne   Allerede i stafettens første indlæg kommer DIF-formanden med en klar opfordring til landets kommuner.  "Sidst vi spurgte foreningerne om deres vurdering af administrativt bøvl modtog vi så mange eksempler på snærende bureaukrati, at de fyldte ikke mindre end 147 A4-sider. Undersøgelsen gav også en klar indikation på, hvor foreningslederne oplever mest bøvl: I samspillet med kommunen," skriver Niels Nygaard, og giver eksempel på, hvor bøvlet kan lettes.    "I foråret 2013 kunne vi i dansk idræt for første gang offentliggøre medlemstal, hvor tallene er opgjort på samme måde i alle tre hovedorganisationer, DIF, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund. Og hvor foreningerne kun har skullet indberette deres tal én gang, selvom en del foreninger er medlemmer af mere end én hovedorganisation. Næste skridt bliver at få kommunerne med, så der ikke skal indberettes særskilt til dem," skriver Nygaard.      Mere anerkendelse   DIF-formanden undlader heller ikke at komme med en klar opfordring til danskerne, der på den ene side synes, frivilligsektoren får for lidt anerkendelse, men på den anden side skal blive dygtigere til at give det ekstra klap på skulderen.    "En ny DIF-undersøgelse viser, at kun 17 pct. af danskerne mener, at de frivillige i idrætsforeningerne bliver tilstrækkelig anerkendt for deres indsats. Det er tankevækkende," skriver Nygaard, og peger på, at det er en fælles opgave, at holde frivilligsektoren velkørende.   "Det at huske at rose og give træneren eller holdlederen et klap på skulderen for deres indsats, så man selv eller ens børn kan dyrke idræt, det er i høj grad et fælles ansvar for alle danskere," skriver Nygaard.    Med Frivilligheds-stafetten vil DenOffentlige.dk øge fokus på en central del af fundamentet for velfærdssamfundets fremtid. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.