Lillian Gregersen kåret som årets kommunale leder

11/11/2010 13:56

Nick Allentoft

Onsdag blev Den Kommunale Lederpris, som COK er initiativtager til, uddelt i tre kategorier. Bedste leder af en kommunal organisation blev leder af Vognmandsparkens Børnehave i Roskilde Kommune, Lillian Gregersen

Dommerpanelets begrundelse
Lillian er en leder der i høj grader til stede på sin arbejdsplads og i forhold til børnene. Det gælder også synliggørelsen af børnehaven og børnehavens værdier. Hun praktiserer sit lederskab med udgangspunkt i at være børnenes leder, og hun har bl.a. skabt resultater via et projekt om, hvordan man håndterer skæld-ud i relationen mellem børn og voksne.

Om prisen
Den Kommunale Lederpris skal skabe synlighed om god kommunal ledelse og præsentere rollemodellerne inden for tre kategorier. Prisens hjemmeside www.lederprisen.dk sætter ansigter på vores offentlige helte og fortæller historierne om de kommunale ledelsesbedrifter.

Konsortiet bag prisen har i de seneste måneder gennemgået indstillinger på i alt 330 kommunale ledere. Indstillingerne fra kommuner i hele landet er kommet fra både borgere og andre kommunale ledere og medarbejdere. Konsortiet bag lederprisen består af: IDA, DJØF, TL, HK Kommunal, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, SL, DSR, FOA, Skolelederne, Kommunaldirektørforeningen og COK.

Ved kåringen i IDAs Mødecenter talte Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder. Han omtalte en række kommunale initiativer, der havde gjort indtryk på ham, fordi de havde betydet klare resultater hvad angår både trivsel og effektivisering. Han understregede, at det er den kommunale leder, der gør forskellen, og at det tydeligt at se, når nogen går foran og bidrager med den personlige kvalitet.

Professor ved Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen fra dommerpanelet sagde i sin tale til de 14 nominerede, at de mange indstillinger til prisen som årets kommunale leder er en indikation af, hvor mange forbilledlige ledere vi har i det offentlige. Den kommunale leder skal hver dag udfylde mange forskellige lederroller og leve op til forskelligartede krav, forklarede han. Og dette har været en pointe i dommerpanelets udvælgelse af de tre vindere.
 

Mest Læste

Annonce