Lisbeth Lollike er ny formand for Arbejdsmiljørådet

18/1/12 10:12

Nick Allentoft

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har udpeget tidligere direktør for Personalestyrelsen, Lisbeth Lollike, til formand for Arbejdsmiljørådet. Hun efterfølger Leo Bjørnskov, der har været formand i fire år og derfor stopper.

- Jeg vil gerne byde velkommen til Lisbeth Lollike som formand for Arbejdsmiljørådet. Med Lisbeth Lollikes mange års erfaringer som offentlig leder og store kendskab til både beskæftigelsespolitik, arbejdsmiljø og arbejdsmarkedets parter, får Arbejdsmiljørådet en yderst erfaren og kompetent formand med stor gennemslagskraft, siger Mette Frederiksen.

Lisbeth Lollike er 64 år og har senest været direktør for Personalestyrelsen fra 2001 til 2011. Inden da var hun direktør for Arbejdsdirektoratet under Beskæftigelsesministeriet. Lisbeth Lollike startede sin karriere i Arbejdsministeriet i 1971 som nyuddannet jurist. I 2009 fik Lisbeth Lollike Personalechefprisen for sit arbejde med personaleudvikling.

- Jeg ser frem til at samarbejde med Lisbeth Lollike. Vi står over for udfordringer med at få gjort noget ved de alt for mange alvorlige arbejdsulykker og forebygge nedslidning på arbejdsmarkedet. Vi skal også have sat en stopper for social dumping og sikre ordentlige og forsvarlige arbejdsvilkår for de udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, siger Mette Frederiksen.

Arbejdsmiljørådet er et forum, hvor arbejdsmarkedets parter drøfter og samarbejder om at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø på danske arbejdspladser. Rådet rådgiver samtidig beskæftigelsesministeren om arbejdsmiljø. I rådet sidder repræsentanter fra arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer fra både det private og offentlige arbejdsmarked.
/Beskæftigelsesministeriet/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.